Werken bij Zaanstad

Maak jij Zaanstad?

Werken bij Zaanstad is werken in een inspirerende omgeving. Ons moderne stadhuis ondersteunt het nieuwe werken met slimme technologie en is zo opgezet dat samenwerken met de ongeveer 1200 collega’s (bijna) vanzelf gaat. De ambities en vraagstukken van Zaanstad zijn groot en de middelen zijn beperkt, dat betekent dat we creatief en innovatief moeten zijn.

Dat bereiken we door verantwoordelijkheden laag in de organisatie leggen. Hierdoor lever je als individuele medewerker al snel een zichtbare toegevoegde waarde aan de stad, haar inwoners of de organisatie. Medewerkers die willen en kunnen, krijgen de kans om zich te ontwikkelen en om te groeien. Realisatiekracht, betrokkenheid en durf zijn eigenschappen waar wij trots op zijn.

Zo veel mensen zoveel smaken

Samenleven doen we met elkaar, werken aan die samenleving ook. Zaanstad heeft een samenleving met mensen uit alle windrichtingen. We zien het als meerwaarde om vanuit verschillende invalshoeken aan maatschappelijke vraagstukken te werken. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen zijn of haar eigen identiteit en eigenheid kan behouden.

Zaanstad is een dynamische, ambitieuze gemeente.

In het interview hiernaast hoor je onze burgemeester Jan Hamming o.a. over ambities en samenwerking. 

Wil je meer weten over de Zaanse ambities voor de toekomst? Klik dan hier.


Ga naar Zaanstad.nl