Andjela Kraljevic is Programmamanager bij MAAK.Zaanstad Noord

Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega's stellen zichzelf graag voor. Deze keer: Andjela Kraljevic

Wie ben je?
Halverwege 2021 ben ik in het team van MAAK.Zaanstad Noord gekomen als programmamanager van dit gebied. Mijn naam is Andjela Kraljevic en ik heb architectuur en stedenbouw gestudeerd. Later heb ik ook enkele aanvullende opleidingen gedaan, waaronder psychologie en een coachingsopleiding.

Wat doe je? 
De afgelopen jaren heb ik een passie ontwikkeld voor het sturen van de stadsvisies en binnenstedelijke herontwikkelingen, iets waar Zaanstad ook mee bekend is. Tijdens mijn eerste fietstocht in Wormerveer, Krommenie, West Knollendam en Assendelft zag ik mooie straten, een gebied vol dynamiek en prachtige gebouwen. Het sturen van een gebiedsprogramma, het analyseren van risico’s, processen, bewonersparticipatie en het bedenken van de optimale aanpak zijn zaken waar ik veel plezier aan beleef. Ik hoor graag hoe de bewoners, ondernemers en overige belanghebbenden over het eigen dorp of stad denken en wat ze ervan vinden. Ik hoop een waardevolle bijdrage aan Zaanstad te mogen leveren.

Waarom Zaanstad?
Ik ben opgegroeid in een stad die enorm veel overeenkomsten met Zaanstad heeft. Een stad die een grote metropool naast zich heeft, een stad met veel industrie, een rivier, historische linten, moderne wijken en een dynamische fragmentatie van verschillende wijken en buurten. Dat zit dicht bij mijn hart. Deze samenstelling van verschillende dorps- en stadsdelen biedt veel kansen om een sfeervolle stad te creëren. Samen met elkaar en voor elkaar. Ik hoop dat wij over enkele jaren trots kunnen zijn. Op ons Zaanstad!

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl