Bob en Piet vertellen graag over hun werk

als beheerder bij team infra

Hoe is het om voor de gemeente Zaanstad te werken? Wie werken er? Wat doen de medewerkers eigenlijk? Onze collega's stellen zichzelf graag voor.
Deze keer: Bob Tiggelaar en Piet Collé. Zij werken bij de gemeente Zaanstad bij team infra (onderdeel van de afdeling Stadsbeheer en -Onderhoud) op de locatie Symon Spiersweg.

Op deze foto zie je een man

Wie ben je?

Ik ben Piet Collé en werk als beheerder openbare verlichting (OV) en verkeersregelinstallaties (VRI) bij de gemeente Zaanstad. Ik ben verantwoordelijk voor het dagelijkse, technische beheer van de installaties binnen mijn vakgebied. Ik werk sinds 2015 op de afdeling stadsbeheer en -onderhoud binnen het team Infra.

Wat doe je voor werk?

Ik verzorg het dagelijks onderhoud van openbare verlichting en verkeersregelinstallaties binnen Zaanstad. Hierbij moet je denken aan het verhelpen van storingen, schades, klachten, kleine gebreken en aanpassingen aan installaties. Ik verzorg periodiek onderhoud en inspecties om de betrouwbaarheid van de installaties en de veiligheid te kunnen waarborgen. Een goede kwaliteit van de openbare verlichting en de verkeersregelinstallaties is van groot belang voor de stad. Het werkveld is heel gevarieerd en breed. Onder de contracten van beheer vallen o.a. ook het Parkeer Verwijs Systeem ( PVS ), Dynamische Route Informatie Systeem ( DRIS ), Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS), stadafsluitingen d.m.v. beweegbare palen ( Pollers ) enz.

Waarom bij Zaanstad?

Ik werkte voor de gemeente Zaanstad bij een aannemer. De gemeente was vanaf 2002 mijn opdrachtgever. In 2015 zag ik de vacature voor mijn huidige baan en kreeg ik de kans om mijn ervaring als projectrealisator naar beheerder om te zetten. De functie was echt op mijn lijf geschreven. Ik heb het erg naar mijn zin bij de gemeente Zaanstad. Ik krijg er de vrijheid en de ruimte om met mijn kennis en ervaring een goede invulling te geven aan de beheerdersrol. Dat schept vertrouwen. We werken binnen de gemeente integraal. Collega’s uit diverse disciplines werken nauw samen. Er zijn korte lijnen en er heerst een goede sfeer. Collega’s zijn open en eerlijk naar elkaar. Er is vertrouwen en respect. Samen zorgen we ervoor dat we gemeenschapsgeld goed besteden.

Op deze foto zie je een man

Wie ben je?

Mijn naam is Bob Tiggelman. Ik werk als beheerder wegen bij het team Infra van de afdeling stadsbeheer en -onderhoud. Ik werk al bijna 50 jaar bij de gemeente Zaanstad! In oktober dit jaar vier ik mijn jubileum. Buiten het werk om heb ik veel bezigheden. Mijn gezin, vakantie, de voetbal van de kleinkinderen, wandelen, racefietsen, mountainbiken, trimmen en schaatsen zijn echt passies van mij. Als AZ supporter kan ik tegenwoordig ook echt uit mijn dak gaan.

Wat doe je voor werk?

Ik ben verantwoordelijk voor het in stand houden en verbeteren van de kwaliteit van de wegen binnen de gemeente. Dat doe ik altijd in overleg met alle belanghebbenden. Ik zet mijn kennis in en adviseer binnen mijn vakgebied. Zo lever ik een bijdrage aan de kwaliteit van het wegdek binnen de gemeente en zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat de kwaliteit daarvan op niveau gehouden kan worden. Als beheerder maak je ook deel uit van een projectinitiatiefgroep. Een projectinitiatief ontstaat als een straat of buurt niet meer voldoet aan het kwaliteitsniveau. Bij de bespreking van een projectinitiatief kan je als beheerder echt je ei kwijt. Je kunt daarbij input leveren over veel onderwerpen. O.a. de kwaliteit, de werkgrens en de verwachte levensduur. Ook kun je verbeterpunten meegeven. Naarmate ik ouder word geeft het veel voldoening om alle ervaring, die ik heb opgedaan, te delen met mijn collega’s.

Waarom bij Zaanstad?

Ik heb binnen de gemeente de kans gekregen om me verder te ontwikkelen in diverse functies. Ik heb gewerkt als stratenmaker, ploegleider, magazijnbeheerder en als werkvoorbereider. Nu ben ik verantwoordelijk voor het beheer van de wegen binnen Zaanstad. Ik vind het leuk dat je het echt samen met inwoners, collega’s en contractpartners doet. We werken fijn samen en hebben het onderling ook gezellig met elkaar.

Op deze foto zie je beide mannen aan een tafel zittenOver de afdeling stadsbeheer en -onderhoud

De afdeling stadsbeheer en -onderhoud is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en levert een daarmee een belangrijke bijdrage aan een prettig woon-, werk-, en verblijfklimaat binnen de Zaanstad. De stad groeit en is volop in beweging. Zaanstad beheert alle objecten binnen de openbare ruimte van onze stad. Daarbij moet je o.a. denken aan kilometers wegen, riolering, bruggen, kades, openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, groen, watergangen, bomen, speelplaatsen en begraafplaatsen. Alle collega’s binnen de afdeling werken nauw samen en zorgen ervoor dat er goede en slimme stappen worden gemaakt richting de toekomst. Samen wordt er dagelijks gewerkt aan het onderhoud, de inspectie en het herstel van alle onderdelen van de openbare ruimte. Als iets kapot of onveilig is, dan zorgt de afdeling stadsbeheer en -onderhoud ervoor dat het wordt gemaakt of vervangen.

Wij zoeken een nieuwe collega!

Wil jij ook werken als beheerder? Klik dan hier voor onze actuele vacatures.

Benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden?

Staat jouw droombaan niet tussen onze actuele vacatures, maar wil je graag weten welke carrièremogelijkheden er zijn voor jou bij de afdeling stadsbeheer en -onderhoud? Neem dan gerust even contact op met één van onze  recruiters!

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl