Erica, Sascha en Stefan werken op de afdeling Stedelijke Toegang

Hoe is het om voor de gemeente Zaanstad te werken? Wie werken er? Wat doen de medewerkers eigenlijk? Onze collega's stellen zichzelf graag voor.
Deze keer: Erica Wanders, Sascha van Swinderen en Stefan 
Coebergh. Erica, Sascha en Stefan werken op de afdeling Stedelijke Toegang, als Adviseur Uitvoering.

 Wie zijn jullie?
Erica: “ik ben Erica Wanders en werk al 25 jaar bij Zaanstad! Eerder in de functie van Casemanager en sinds 2014 in een verbindende rol gepositioneerd op afdeling Werk. Betrokken bij de implementatie van Werkom, ons participatiebedrijf. En sinds 2018 bij Stedelijke Toegang.

Sascha: “mijn naam is Sascha van Swinderen. Ik werk ongeveer 10 jaar bij Zaanstad en sinds 1 februari 2021 in de rol van Adviseur Uitvoering.” 

Stefan: “ik ben Stefan Coebergh. Sinds oktober ben ik Adviseur Uitvoering, daarvoor heb ik ruim 4 jaar bij het Jongerenloket van de Gemeente Zaanstad gewerkt!” 

 Wat doe je zoal als Adviseur Uitvoering?
Als Adviseur Uitvoering ben je de verbinder tussen de uitvoering en het beleid. Je signaleert verbeterpunten in de praktijk en zorgt er voor dat deze door worden gevoerd in aangepast beleid. Andersom zorg je er ook voor dat nieuw of aangepast beleid ook goed landt in de uitvoering! Toch hebben zij allemaal ook een iets andere invulling en focus in de functie: 

Erica: “mijn aandachtsgebied in deze functie is participatie, op dat gebied denk ik bijvoorbeeld mee over complexe casuïstiek. Daarnaast is er een kwaliteitsontwikkeling gaande op de afdeling en daar werk ik ook aan mee! Zo ben ik projectleider van het project waarbij we kijken naar de talenten van de collega’s op de afdeling en deze gaan we koppelen aan de opgaven die er zijn. Zo zorgen we er voor dat de collega’s zoveel mogelijk energie krijgen van het werk én dus ook goed kunnen blijven presteren! Echt een onwijs mooi project!” 

Sascha: “mijn focus ligt vooral op complexe casuïstiek die speelt in de uitvoering en daarnaast ben ik onder andere betrokken bij de veranderingsopgave inburgering. Momenteel is de kinderopvangtoeslagenaffaire een actueel politiek onderwerp,  de gemeente heeft hier ook een belangrijke rol in en biedt op verschillende manieren ondersteuning aan gedupeerde bewoners. Wanneer er zoiets speelt, moet dat direct worden opgepakt. Ik heb daar ook een bijdrage aan mogen leveren!“ 

Stefan: “ik houd mij bezig met het wat grotere plaatje. Zo probeer ik de formele samenwerkingsstructuur en de routes in de participatieketen te optimaliseren. Onder andere hiervoor, is het “Operationeel Ketenoverleg Participatie” opgericht. In dit overleg zijn procesbeheerders aanwezig die de verschillende ketenpartners vertegenwoordigen. Samen met hen ga ik aan de slag om knelpunten en signalen in de uitvoering op te pakken. Op deze manier dragen wij bij aan het verbeteren van de dienstverlening richting inwoners”.

 Voor welke uitdaging staat het team?
De nieuwe Wet inburgering is aanstaande. Als gemeente krijgen wij daardoor vanaf 2022 nieuwe taken. Zaanstad krijgt er een extra taak bij in de uitvoering van deze wet. De Adviseurs Uitvoering zijn mede verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe werkwijze en de coördinatie van het nieuw te vormen team. Zo denken wij mee over de nieuwe processen en hoe we het team het beste kunnen laten aansluiten op de reeds bestaande keten. Onze nieuwe collega zal hier een belangrijke rol in krijgen. Die kan vanaf het begin hier aan meewerken!

 Wat maakt deze functie zo leuk?
De collega’s zijn het met elkaar eens: er zijn een paar punten waarom juist deze functie zo leuk is.
Allereerst de vrijheid: je weet in grote lijnen wat er moet gebeuren, maar hoe je dat gaat bereiken, mag je zelf invullen. Verder draag je bij aan de verbetering van de uitvoering, doordat je invloed kunt uitoefenen op het proces. Het geeft voldoening te weten dat we de inwoners van Zaanstad daardoor beter kunnen helpen. Tot slot is geen dag saai! Het is een baan met veel afwisseling, denk alleen al, aan alle verschillende partijen en de belangen die daarbij komen kijken!

 Waarom Zaanstad? 
Erica: “er is een fijne sfeer bij Zaanstad, er zijn hier veel enthousiaste collega’s die keihard werken! Het is gaaf om te merken dat we als gemeente vaak voorop lopen. Ook vind ik de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk.” 

Sascha: “ik sluit me daar helemaal bij aan! Zaanstad bruist, doorgroeien wordt gestimuleerd en daardoor heb ik zelfs na 10 jaar nog geen dag het gevoel gehad dat ik wil overstappen naar een andere werkgever.”

 Stefan vult nog aan: “je krijgt kansen in deze organisatie, zo kun je je ontwikkelen en doorgroeien naar een andere functie. Daarnaast is Zaanstad goed in pionieren: schouders er onder en oppakken wat we kunnen verbeteren!” 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl