Estelle Sukel is directiesecretaresse

Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega's stellen zichzelf graag voor! Deze keer: Estelle Sukel.


Wie ben je?
“Ik ben Estelle Sukel en werk op het directiesecretariaat bij de gemeente Zaanstad. Zelf woon ik in Zaandam op het Kalf, dit met het Jagersveld als mijn achtertuin. Verder ben ik getrouwd, moeder van een zoon, tennis, fotografeer en wandel graag. Ook kan ik erg genieten van koken en tijd doorbrengen met familie en vrienden. De zoete inval en spontane afspraken met familie en vrienden mis ik wel in deze corona periode. Vanuit mijn thuiswerkplek kijk ik uit op het mooie Jagersveld. Daar kan ik erg van genieten. Elk jaargetijde heeft zijn charme. De Zaanse Schans ligt ook bij mij om de hoek. Dat blijft een mooie omgeving om daar je “ommetje” te doen. Het is leuk om in deze tijd met je collega’s af te spreken voor een wandelafspraak.”

Wat doe je?
“Ik werk op het directiesecretariaat waar wij de directie ondersteunen. Wij zorgen er samen voor dat het gehele directiesecretariaat goed wordt ondersteund. Het directiesecretariaat hoort bij het team Managementsecretariaat van de afdeling Bestuur- en Managementondersteuning (BMO). Interne en externe dienstverlening samen met goede communicatie staat bij mij hoog in het vaandel. Deze functie vind ik echt een “spin in het web” functie. Je bent van veel onderwerpen op de hoogte die spelen in Zaanstad en je hebt veel contacten met verschillende afdelingen en collega’s. Iedereen werkt keihard, maar er is ook ruimte om even gezellig (digitaal) bij te kletsen. Net zoals iedereen hoop ik mijn collega’s weer snel op het stadhuis te kunnen ontmoeten of gezellig na werktijd een terrasje in Zaanstad te kunnen pakken!”

Waarom Zaanstad?
“De afgelopen jaren hadden al verschillende kennissen/vrienden gevraagd; “waarom kom je niet bij de gemeente Zaanstad werken?”. Ik heb als directiesecretaresse/office manager bij commerciële bedrijven gewerkt en dacht dat ik moeite zou hebben met de omslag “van commercieel naar ambtelijk”. Dus heb ik eerst een zwangerschapsverlof vervanging gedaan om te kijken of het werken bij de gemeente echt wat voor mij was. Nou daar kon ik na vier maanden volmondig “ja” op zeggen! Ik vind het fijn om als inwoner van Zaanstad je steentje bij te dragen. Er is binnen de gemeente Zaanstad ruimte voor verbetering en ontwikkeling. Tevens krijg je de kans om jezelf voldoende uit te dagen.

Ik woon nu 14 jaar in Zaandam. Mijn roots liggen in het mooie dorp De Rijp. Ik ben echt gehecht geraakt aan de Zaanstreek met het Jagersveld voor de deur, het Hembrugterrein, de Zaan met de mooie doorkijkjes. Het industriële en de verschillende soorten woonwijken. Ik vind het leuk om verschillende wijken en natuurgebieden in Zaanstad te ontdekken. Vooral omdat je in deze corona tijd meer in je eigen stad bent. Nederland en buitenland is erg mooi, maar al wandelend door je eigen stad begin je Zaanstad nog veel meer te waarderen. Er valt altijd wel iets nieuws te zien. Natuurlijk heeft iedere stad zijn mooie en minder mooie en rauwe kanten, maar dat maakt het niet minder fijn op om er te wonen.”

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl