Eva Retra is stagiaire bij de afdeling P&O

Wie ben je?
Mijn naam is Eva Retra en ik ben 20 jaar. Ik zit het derde leerjaar van de studie Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel loop ik stage op de afdeling P&O en ondersteun ik mijn collega’s met werkzaamheden op het gebied van in,- door en uitstroom. Daarnaast doe ik ook onderzoek naar de bevordering van de interne doorstroom binnen Zaanstad.

Wat doe je?
Vanaf februari tot en met juli loop ik stage op de afdeling P&O. Mijn werkzaamheden zijn heel divers, omdat de Hogeschool van Amsterdam het erg belangrijk vindt dat je tijdens de stage alle facetten van HRM goed leert kennen. De meeste werkzaamheden voer ik uit voor het team recruitment, denk hierbij aan; het uitnodigen van kandidaten, gegevens invoeren in het recruitment systeem, aanwezig zijn bij sollicitatiegesprekken en het voeren van arbeidsvoorwaardengesprekken. Daarnaast voer ik ook nog werkzaamheden uit rondom de instroom van medewerkers die starten bij gemeente Zaanstad, zodat zij op hun eerste werkdag gelijk aan de slag kunnen.

Onderzoek 
Vanuit de Hogeschool van Amsterdam moet ik ook onderzoek doen. Mijn onderzoek gaat over de interne doorstroom van medewerkers binnen de gemeente Zaanstad. Hierin beschrijf ik onder andere wat Zaanstad zou kunnen doen om de interne doorstroom te bevorderen. Dit is een belangrijk onderwerp, omdat er nu krapte is op de arbeidsmarkt is het van belang dat een organisatie haar personeel weet te binden en boeien zodat zij niet vrijwillig uitstromen.

Waarom gemeente Zaanstad?
Ik was op zoek naar een organisatie die mij een diverse stage kon bieden, zodat ik iets kan leren over alle facetten van HRM. Zelf woon ik in Assendelft en ben ik gaan zoeken naar grote bedrijven in de buurt. Al snel kwam ik de vacature van meewerkstage Werving & Selectie tegen en ik heb hier gelijk op gesolliciteerd. Het is erg leuk om in de gemeente waar ik zelf woon werkzaam te zijn.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl