Financieel adviseurs aan het woord

Hoe is het om voor de gemeente Zaanstad te werken? Wie werken er? Wat doen de medewerkers eigenlijk? Onze collega's stellen zichzelf graag voor.
Deze keer drie financieel adviseurs: Arvid ter Haak, Joke Oegema en Rachid Moumli. 

Arvid ter Haak

Wie ben je?
"Mijn naam is Arvid ter Haak en ik ben financieel adviseur bij Zaanstad. Sinds november 2020 werk ik bij Zaanstad. Zelf kom ik ook uit de Zaanstreek."

Wat doe je?
"In de rol van financieel adviseur ondersteun ik budgethouders van het domein Stedelijke Ontwikkeling met het beheren van budgetten, de P&C-cyclus en nog veel meer financiële vraagstukken.

Het leuke aan mijn werk is dat het heel divers is. Van gesprekken met budgethouders, beheren van budgetten, het deelnemen aan diverse nieuwe projecten tot aan het meewerken aan de jaarrekening en de begroting."

Waarom Zaanstad?
"Ik heb hiervoor iets langer dan 3 jaar bij een BIG-4 accountantskantoor gewerkt in de audit praktijk waarbij ik onder andere jaarrekeningcontroles bij diverse gemeentes heb uitgevoerd.

Mijn huidige functie heeft op bepaalde gebieden raakvlakken maar is daarnaast meer divers.

Zaanstad is een professionele organisatie waarbinnen je kunt groeien, dit heeft mij dan ook mede doen besluiten om de overstap te maken.

Binnen de afdeling Financiën heerst een leuke en gezellige sfeer. Mijn directe collega’s zou ik omschrijven als enthousiaste en gemotiveerde professionals die hard werken en altijd klaar staan om een ander te helpen.

Ik ben erg blij met mijn overstap en heb dan ook heel erg naar mijn zin bij Zaanstad!"

Joke Oegema 

Wie ben je?
"Ik ben Joke Oegema en werk als Financieel Adviseur bij de afdeling Financiën.”

Wat doe je?
"Als Financieel Adviseur ondersteun ik budgethouders van (deel)domein Bedrijfsvoering met het beheren van budgetten, de P&C-cyclus en tal van andere financiële vraagstukken. Ik krijg ontzettend veel energie van mijn werk en begin er elke dag weer fluitend aan. Het leuke aan mijn werk is, dat in feite alles om geld draait. In mijn rol kun je dus over heel veel zaken meedenken en praten!  Een Financieel Adviseur is een spin in het web en een deskundige op financieel en administratief gebied. Ik vind het fijn om collega’s op dit gebied te ontzorgen zodat zij zich nog meer kunnen focussen op hun eigen professie.’’

Waarom Zaanstad?
‘’ Ik vind de sfeer binnen de afdeling Financiën geweldig en de Financieel Adviseurs vormen een hechte groep. Dat geldt trouwens voor de hele organisatie: alle collega’s zijn enthousiast, gemotiveerd en staan altijd klaar om een ander te helpen. Ik werk hier nu ruim tien jaar, de mooiste tien jaren van mijn carrière!’’

Rachid Moumli

Wie ben je?
"Ik ben Rachid Moumli, Financieel Adviseur voor het Maatschappelijk Domein. Ik werk alweer 18 jaar bij Zaanstad!’’

Wat doe je?
’"In de rol van Financieel Adviseur ben ik sparringspartner voor de lijn voor allerlei financiële zaken. Ik adviseer over diverse programma’s en onderwerpen, waaronder Jeugd, WMO en Onderwijsbeleid. Het leuke aan mijn werk is de interactie met de lijn. Zo ben ik in gesprek met collega’s uit alle lagen binnen het Maatschappelijk Domein, zoals directie, ketenregisseurs, sectorhoofden, afdelingshoofden, beleidsmedewerkers, contractmanagers etc. Daarnaast hebben wij te maken met interne en externe wet- en regelgeving. Ik vind het een uitdaging om iedere keer te toetsen of een bepaalde ontwikkeling op financieel gebied past binnen die wet- en regelgeving, en daarover mee te denken en te adviseren.’’

Waarom Zaanstad?
"In Zaanstad gebeurd er altijd wel iets! Er zijn veel interessante projecten en de organisatie is altijd in ontwikkeling. De afdeling Financiën is een fijne afdeling om te werken met een gezellige sfeer. Ik heb leuke collega’s, échte professionals die hard werken, maar ook sociaal zijn en elkaar met respect behandelen."

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl