Hande en Khadija zijn jurist bij Zaanstad

Hoe is het om voor de gemeente Zaanstad te werken? Wie werken er? Wat doen de medewerkers eigenlijk? Onze collega's stellen zichzelf graag voor.
Deze keer: Hande Altinhan  en Khadija Ouggaali, juristen op de afdeling Juridische Zaken. 

Wie ben je?
Mijn naam is Hande Altinhan. Ik werk op de afdeling Juridische Zaken als juridisch adviseur bezwaar en beroep. Ook ben ik secretaris van de externe hoor- en adviescommissie. Mijn werk is erg afwisselend! 

Wat doe je?
Als juridisch adviseur behandel ik bezwaren en beroepen die zijn ingediend naar aanleiding van het besluit van de gemeente. De zaken die wij behandelen zijn heel divers. Denk bijvoorbeeld aan een verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van appartementen of sluiting van een woning vanwege hennepkwekerij. De zaken zijn interessant. Je verveelt je hier dus nooit!

Als juridisch adviseur en secretaris van de externe commissie heb je nauw contact met bezwaarmakers. Wij proberen zo snel mogelijk contact met hen op te nemen. Verder zorg ik er voor dat alle stukken verzameld zijn. Aan de hand van de stukken en het bezwaarschrift maak ik een heroverweging van het bestreden besluit. De belangenafweging vind ik het meest interessant. Weegt het belang van bezwaarmaker zwaarder dan het algemeen belang? Samen met de externe commissieleden breng je daar een advies over uit.

Waarom Zaanstad?
Zaanstad is een redelijk grote gemeente met veel diversiteit. Wat ik zo fijn vind aan de gemeente, is dat er veel jonge ambtenaren werkzaam zijn. De gemeente biedt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Ook zijn de collega’s erg behulpzaam. We hebben een nauwe band met elkaar en vergaderen vaak. Ondanks dat iedereen thuis werkt, is er een prettige werksfeer. We bellen elkaar geregeld op voor een babbeltje. Iedereen staat altijd voor je klaar!Wie ben je?
Ik ben Khadija Ouggaali en ben Juridisch (beleids)adviseur. Tijdens mijn studie rechten wist ik al dat ik bij een gemeente of een overheidsinstelling wilde werken. Na mijn afstuderen, ruim 11 jaar geleden, trok een vacature van jurist bij de afdeling Juridische zaken bij de gemeente Zaanstad mijn aandacht. Daar heb ik op gesolliciteerd waarna ik ben aangenomen en nu vervul ik nog steeds met veel plezier deze functie.

Wat doe je? 
Inhoudelijk houd ik mij bezig met bezwaar en beroep op het gebied van het Omgevingsrecht, APV, handhaving en verkeersbesluiten. Net als Hande heb ik de rol als secretaris bij de hoor- en adviescommissie. Waar mogelijk probeer ik al in een vroeg stadium de zaak in een informeel gesprek of met toepassing van mediation op te lossen. Ook vertegenwoordig ik de bestuursorganen in beroep en hoger beroep. De variatie aan zaken en procedures maakt het werk voor mij aantrekkelijk en na jaren nog steeds uitdagend.

Waarom Zaanstad? 
De gemeente Zaanstad is een middelgrote gemeente. Er gebeurt ontzettend veel waardoor het werken bij deze gemeente interessant is en blijft. Aan de andere kant is het een organisatie waar de lijntjes kort zijn en de instelling van medewerkers is om samen de schouders eronder te zetten en te werken naar een zo goed mogelijk resultaat. Ook is de gemeente Zaanstad een ambitieuze en vooruitstrevende gemeente die met lef nieuwe en complexe opgaven oppakt en niet uit de weg gaat. Zo heeft deze gemeente zich op de kaart gezet in de regio. Ik ben trots dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.          

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl