Jelger Gouw is Teamleider bij het Ingenieursbureau

Van stagiair tot teamleider...?!
Op de HTS Weg- & Waterbouw dacht ik nog dat ik liever buiten wilde werken i.p.v. binnen op kantoor. Tijdens mijn stage bij de gemeente Zaanstad merkte ik al dat de uitdaging niet binnen of buiten ligt. Het zit in de samenwerking met collega’s. Na het afronden van de opleiding ben ik begonnen op het Ingenieursbureau Amsterdam, maar Zaanstad belde al snel of ik niet verder wilde binnen Zaanstad. Dat is sinds 1993 gelukt en via de functies toezichthouder, werkvoorbereider, projectleider, senior projectleider, coördinator Inverdan (centrumgebied) en teamleider (2009) ben ik altijd blijven werken voor de openbare ruimte.

Wat maakt Zaanstad voor jou interessant?
Samengevat zijn dat: de uitdagingen, de mogelijkheden en de mensen waarmee ik mag samenwerken binnen Zaanstad. Ik heb kansen gezien en gekregen om mee te bouwen aan een groeiende organisatie en stad. Hierbij heb ik veel vrijheid en vertrouwen gekregen om nieuwe initiatieven door te voeren. Inhoudelijk zijn we in vele projecten en programma’s mooie uitdagingen aangegaan en maken we Zaanstad zichtbaar mooier.

Dit gaat in nauwe samenwerking met vele betrokken afdelingen, waardoor je een groot netwerk opbouwt van collega’s. Mensen maken hierbij het verschil en hier ontstaan mooie relaties als je ook de mens achter de collega’s beter leert kennen.

Hoe ervaar jij de cultuur binnen het Ingenieursbureau?
Ik vind het fijn werken omdat we werken vanuit een basis van respect voor elkaar. We werken als team, waarbij iedereen een aandeel levert. We leren geregeld door ook fouten te maken en helpen elkaar in lastige vraagstukken. We kunnen ons kwetsbaar opstellen binnen de groep en zeggen wat we denken. We zijn bouwers, behalen resultaten, maar hebben ook oog voor elkaar.

Wil jij werken in het team van Jelger of wil je meer weten over het Zaanse Ingenieursbureau? Neem een kijkje op:
Het Ingenieursbureau - Werken bij Zaanstad 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl