Jeroen Meijer vertelt

Wie ben je?

Ik ben Jeroen Meijer en werk nu met plezier als Senior adviseur bedrijfsvoering en control. In 2010 ben ik gestart bij het Klantcontactcentrum (KCC) als Beleidsmedewerker Dienstverlening. Wat mij aansprak was de veelzijdigheid in de functie en het ambitieuze toekomst beeld om de dienstverlening te verbeteren voor de stad en haar inwoners.

Zaanstad stond toen aan de vooravond om Zaaksysteem aan te schaffen. De applicatie moest helpen de dienstverlening toegankelijker aan te bieden online kanaal Zaanstad.nl en de processen erachter effectiever maken door zaakgericht te werken. Mijn kennis en ervaring sloten perfect aan op deze uitdaging om hier een bijdrage aan te leveren en mij verder te ontwikkelen. Ik heb toen gesolliciteerd op deze functie en mocht aan de slag met deze gave uitdaging!

Wat doe je?

Ik had als Beleidsmedewerker Dienstverlening een échte spilfunctie. Ik leverde een bijdrage in het ontwikkelen en realiseren van de Visie op Dienstverlening 2017. Daarbij werkte ik zelfstandig aan het doorvoeren van verbeteringen. Dit deed ik vaak projectmatig en werkte nauw integraal samen met alle collega’s in de dienstverleningsketen en de ondersteunende ICT-afdeling.

Ik was in die rol een regisseur, verbinder en aanjager. Met mijn enthousiasme en bevlogenheid om dienstverlening altijd beter te willen maken probeer ik collega’s te inspireren en mee te krijgen met het realiseren van onze doelstellingen.

Verder vind ik het belangrijk om successen te vieren met het team en verantwoordelijk wethouder. Zoals de invoering van ons zaaksysteem, invoering van WhatsApp, digitalisering van een proces of het behalen van het drempelvrijkeurmerk.

Waarom Zaanstad?

Zaanstad is de perfecte organisatie om jezelf te ontplooien. Je hebt er veel vrijheid om alles te laten zien wat je in je mars hebt. Ik vind het fijn om te werken aan concrete resultaten. De cultuur van Zaanstad sluit hierbij aan: handen uit de mouwen steken en vooral doen.

Mijn landingsplek was het Callcenter (onderdeel van het KCC) en ik hoorde continu de gesprekken die medewerkers hadden met inwoners. Je hoort de hele dag hoe inwoners de dienstverlening ervaren en kan hierop proactief anticiperen als iets misgaat. Zoals een online-formulier waar een knop niet van werkt. Jij stuurt de ICT-afdeling aan om het te verbeteren. Al die verbeteringen - klein en groot – leiden tot steeds meer gemak en tevredenheid bij inwoners die onze producten en diensten afnemen. Daar doe je het voor!

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl