Jeroen de Jong

Projectleider Ingenieursbureau

Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega's stellen zich graag voor. We beginnen met Jeroen de Jong. 

Wie ben je? 
“Mijn naam is Jeroen de Jong en ik ben projecteider bij het Ingenieursbureau. Inmiddels werk ik al weer 17 jaar bij de gemeente Zaanstad.”

Wat doe je? 
“Ik leid allerlei soorten projecten in de openbare ruimte. Om een paar voorbeelden te noemen: Herinrichting van straten inclusief riolering, openbare verlichting en groen, aanleg van sportparken en begraafplaatsen. Daarnaast werk ik mee aan grote provinciale projecten als het Wilhelminasluis complex. Maar ik ‘draai’ ook mee in programma’s als MAAK.Zaanstad en Inverdan.

Waarom Zaanstad?
“Om de diversiteit aan projecten en werkzaamheden. Maar ook om de vrijheid die je hebt als medewerker. Je werkt in een dynamische omgeving. Als je het stadhuis uitloopt sta je direct in een gebied waar van alles gebeurt.”Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl