Lisa de Wildt is stagiair bij het Stagebureau

Wie ben je?
Mijn naam is Lisa de Wildt en ik ben 23 jaar. Momenteel volg ik de studie Human Resource Management aan de Hogeschool Leiden. Op dit moment loop ik stage bij Zaanstad op de afdeling P&O en ben ik verantwoordelijk voor het Stagebureau. Vorig jaar heb ik op de vacature Meewerkstage Werving & Selectie gesolliciteerd, omdat ik meer ervaring op het gebied van recruitment wilde op doen en ik ben erg blij dat gemeente Zaanstad mij deze kans heeft gegeven.

Wat doe je?
Vanaf februari 2022 loop ik stage op de afdeling P&O en ben ik verantwoordelijk voor het Stagebureau. Samen met collega’s vanuit de hele organisatie ga ik, samen met mijn stagebegeleider Róbin Kramer, in gesprek over de stagemogelijkheden per afdeling. Vervolgens wordt er een vacature opgesteld en gepubliceerd op de website van Zaanstad. Daarna voeren wij sollicitatiegesprekken en wordt er een geschikte student gekozen om de vacature te vervullen. Als laatste stap zorg ik ervoor dat de stagiaires worden ingestroomd, zodat zij op hun eerste stagedag gelijk aan de slag kunnen.

Een vast onderdeel van het Stagebureau is het organiseren van de introductiedag voor stagiaires. De stagiaires van Zaanstad krijgen op deze manier de kans om elkaar, het stadhuis en de organisatie beter te leren kennen. Er worden verschillende gastsprekers uitgenodigd en er worden verschillende activiteiten en spellen georganiseerd. Samen met een andere stagiair was ik verantwoordelijk voor het organiseren van deze dag. Super uitdagen en leuk om te mogen doen!

Waarom Gemeente Zaanstad?
Het leek me erg interessant om stage te lopen bij een gemeente om te zien hoe het er aan toe gaat binnen een grote non-profit organisatie. Ook stond stage lopen bij een overheidsinstelling hoog op mijn lijstje en gemeente Zaanstad was de perfecte match. Daarnaast sprak deze stageplek bij het Stagebureau mij heel erg aan, omdat ik zelf stagiaire ben en daarom vind ik het erg leuk om andere studenten te helpen om een stage te vinden binnen Zaanstad. Daarbij is het stadhuis een bijzonder mooie plek om werkzaam te zijn.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl