Manuel Bomhof is werkvoorbereider/beheerder riolering

Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega's stellen zichzelf graag voor. Deze keer: Manuel Bomhof.

Wie ben je?
"Mijn naam is Manuel Bomhof. Sinds een jaar werkzaam als werkvoorbereider/beheerder riolering bij het team van de afdeling stadsbeheer en onderhoud. Buiten het werk om heb ik een aantal bezigheden. Zoals mijn gezin, vakantie, koken, wandelen en fietsen."

Wat doe je?
"Ik ben verantwoordelijk voor het in stand houden en verbeteren van de kwaliteit van de riolering binnen de gemeente, dit in samenwerking met het team. Ik gebruik mijn kennis die ik heb opgedaan in het verleden. Ook verbreed ik mijn kennis met alles wat er nu op mijn pad komt. Zo lever ik een bijdrage aan de kwaliteit van de riolering binnen de gemeente en zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat de kwaliteit daarvan op niveau gehouden kan worden. Wat ik vooral leuk vind om te doen, is mij bezig houden met alles wat te maken heeft m.b.t. rioolinspecties.

Binnen ons team gaat het alleen veel verder dan dat. Het is erg interessant om een spil te kunnen zijn om Zaanstad beter en mooier te maken."

Hoe is jouw ervaring als nieuweling geweest bij Zaanstad?
"Mijn ervaring als 'nieuweling' is dat ik vooral voel dat ik er niet alleen voor sta. Ik heb een heel erg leuk team achter mij die erg behulpzaam is. Zij laten mij thuis voelen binnen dit team. Waar ik een tandje te kort kom, word ik goed mee geholpen door collega's. Corona of niet: we vinden altijd wel een manier en komen er altijd wel uit."

Waarom Zaanstad?
"Bij mijn vorige werkgever heb ik bijna 19 jaar als rioolinspecteur gewerkt en vond dit een logische stap verder. Vanuit mijn vorige functie had ik veelal contact met de medewerkers van de gemeente Zaanstad. Toen daar de vacature verscheen van werkvoorbereider/beheerder riolering heb ik even getwijfeld om te reageren, omdat ik ook een goede en lange relatie moest gaan verlaten. Nu een jaar verder kan ik wel zeggen dat dit precies is wat ik graag wil doen. Ik hoop ook nog veel leuke uitdagingen in de toekomst aan te gaan."

 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl