Marcel is Technisch Gebouwbeheerder

Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega's stellen zichzelf graag voor. Deze keer: Marcel de Klerk. 

Wie ben je?
Ik ben Marcel de Klerk. Sinds maart 2020 ben ik werkzaam als technisch gebouwbeheerder voor de afdeling Facilitaire Zaken van de gemeente Zaanstad. Samen met mijn fijne collega’s, ben ik verantwoordelijk voor het technische gebouwenbeheer van 5 gemeentelijke locaties en 8 brandweerkazernes.

Wat doe je?
Als gebouwbeheerder ben ik de technische schakel tussen de interne klant, de afdeling en de leverancier op zowel operationeel als tactisch niveau. Tevens vervul ik een projectleidersrol en draag ik bij aan de verduurzamingopgave van het gemeentelijk vastgoed. Ik heb regelmatig overleg met de andere gebouwbeheerders, de vastgoedbeheerders van de afdeling Grondzaken en uiteraard onze externe partners. Daarnaast ben ik de (technisch) adviseur voor collega’s die interne klantgesprekken voeren.

Wat mijn werk leuk maakt is de diversiteit, geen dag is hetzelfde! De ene dag ben ik bezig met het coördineren van vervangings- en investeringsprojecten en de andere dag ben ik bijvoorbeeld bezig  met het oplossen van een lekkage of het opvragen van offertes. Ik hou er erg van om samen te werken in een gemotiveerd team en om de interne klant van dienst te zijn.

Waarom Zaanstad?
Ik ben van origine een echte ‘’Zaankanter’’, ik ben er geboren, getrouwd, mijn kinderen groeien hier op en ik ben ruim 23 jaar brandweervrijwilliger in Zaanstad! Daardoor voelt het ook goed om iets bij te kunnen dragen aan onze samenleving in de vorm van gebouwbeheerder. En uiteraard is het lekker dichtbij en kan ik dus naar mijn werk op de fiets. Ik heb het dan ook erg naar mijn zin bij de gemeente Zaanstad, ik krijg er de vrijheid en de ruimte om met mijn kennis en ervaring een goede invulling te geven aan mijn functie. Daarnaast zijn de lijnen op de afdeling Facilitaire Zaken kort, heerst er een goede sfeer en zijn de collega’s open en eerlijk naar elkaar, hetgeen Zaanstad voor mij een fijne werkplek maakt!

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl