Medewerkers aan het woord

Waarom werken zij bij Zaanstad?

Hoe is het om te werken bij gemeente Zaanstad?

In de buitendienst en op het stadhuis zetten onze collega's zich dagelijks in om inwoners en ondernemers uit Zaanstad te helpen. En daar zijn wij trots op! Leer gemeente Zaanstad kennen door verhalen van onze collega's te lezen, ieder met een eigen, uniek verhaal.

"Ik werk de technische ontwerpen uit voor de openbare ruimte"


Chadia Achgare werkt 8 jaar bij gemeente Zaanstad. Het leukste van haar werk vindt ze de uitvoeringsfase. "Er moet soms toch iets gewijzigd worden, daar leer ik enorm van en in deze fase zie ik het resultaten van mijn voorbereiding binnen het project. Dat geeft me veel energie." 

 Lees meer


Benieuwd naar een dagje uit het leven van een Archeoloog?


Piet Kleij is sinds 2000 gemeentelijke archeoloog in Zaanstad. "Ik werk al jarenlang in hetzelfde gebied en kan alle losse puzzelstukjes tot één grote puzzel samenleggen. In Zaanstad worden vondsten gedaan die elders weinig tot nooit voorkomen. Lees verder over zijn werk en meest bijzondere vondst.

Lees meer

Nina en Daniëlle werken aan maatschappelijke projecten

Nina en Daniëlle zijn Senior Projectleiders.
'Projectopdrachten zijn uitdagingen die buitenom de reguliere taakuitvoering of beleidscyclus heen georganiseerd moeten worden, vaak met een grote maatschappelijke impact. Dat maakt het leuk en elke keer anders.'

Lees meer


Jerry Peeters is Jurist bestemmingsplannen


"Het fijne aan Zaanstad is dat veel collega’s er net zo in staan. Iedereen ziet de uitdaging en wil er een mooie stad van maken. Het enthousiasme werkt aanstekelijk. Ook biedt Zaanstad veel mogelijkheden op het vlak van persoonlijke ontwikkeling."

Lees meer

Andjela Kraljevic is dol op stadsvisies 


Andjela is Programmamanager MAAK.Zaanstad Noord. "Ik beleef veel plezier aan het sturen van een gebiedsprogramma, het analyseren van risico’s, processen, bewonersparticipatie en het bedenken van de optimale aanpak."

 Lees meer

Zaanstad is de perfect organisatie om jezelf te ontplooien


Jeroen Meijer startte in 2010 bij het Klantcontactcentrum (KCC) en werkt nu met plezier als Senior adviseur bedrijfsvoering en control.  "Je hebt bij Zaanstad veel vrijheid om alles te laten zien wat je in je mars hebt. "

Lees meer

Lisanne de Bruin en Elroy Berkleef werken bij Burgerzaken 


"De werkzaamheden bij de burgerlijke stand zijn erg uitgebreid. Geen dag is hetzelfde!" Lisanne en Elroy hebben ieder een eigen rol: Lisanne werkt als Allround Medewerker en Elroy als Medewerker Dienstverlening. Ben je benieuwd naar hun verhaal? 

Lees meer

Róbin Kramer is Corporate Recruiter


"Zaanstad bood mij de mogelijkheid, mede door mijn ervaring als stagiaire, om te beginnen als Junior Corporate Recruiter. Echt een super toffe uitdaging en een mooie startersfunctie!

Zo heb ik mij zeker kunnen ontwikkelen tot een echte recruitment professional en alle facetten van het werving en selectie vak geleerd.“

Lees meer

Johan Jansen is Aanbestedingsjurist


"Omdat het een stad met prachtige ambities en een rijke historie is, de mentaliteit er één van no-nonsense is en de ambtelijke organisatie wordt gedragen door kwalitatief sterke mensen. Met een open communicatieve cultuur en niet te vergeten een prachtig gemeentehuis, waar het fijn werken is.”

Lees meer

Estelle Sukel is directiesecretaresse

"Deze functie vind ik echt een “spin in het web” functie. Je bent van veel onderwerpen op de hoogte die spelen in Zaanstad en je hebt veel contacten met verschillende afdelingen en collega’s. Iedereen werkt keihard, maar er is ook ruimte om even gezellig (digitaal) bij te kletsen."

Lees meer

Paul Maks is procesmanager gebiedsontwikkeling en infra

"Ik vind het leuk om aan projecten te werken die je uiteindelijk ook echt buiten ‘op straat’ ziet liggen. Persoonlijk ben ik blij dat ik de kans heb gehad om door te groeien van projectleider naar procesmanager."

Lees meer

Arvid ter Haak is financieel adviseur 

Arvid en zijn collega's Joke en Rachid vertellen graag meer over hun werk als financieel adviseur. Benieuwd naar hun uitdagingen en leukste taken met cijfers, maar ook diverse vraagstukken.

Lees meer 

Yvette van ’t Kruis en Marina Leguijt werken op de afdeling Strategie en Regie


"In het team Strategie en Regie werk je samen met een team van collega’s die veel kennis en ervaring hebben. Hoe fijn is het dat je met zo’n collega kunt sparren over een vraagstuk of dilemma? Een kritische blik die je verder helpt."

Lees meer

Paola Basseluer is projectleider gebiedsontwikkeling

"Ik ben trots op mijn werk en dat van mijn collega’s, omdat we echt werken aan het nog mooier en beter maken van Zaanstad. Dit kan een grotere gebiedstransformatie zijn, maar ook kleinschaliger."

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouwelijke handhaver

Anouk Evers is medior Handhaver
"Elke dag is verschillend. Je bent lekker elke dag buiten en veel onder de mensen. Dat spreekt me aan."

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouw

Femke Nagel is visiespecialist duurzaamheid en circulaire stad

"Het leuke van dit werk is dat het gaat om Zaanstad toekomstbestendig te maken, het is pionieren, nieuwe wegen zoeken en mensen meenemen in de transitie.”

Lees meer

Manuel Bomhof is werkvoorbereider/beheerder riolering

"Mijn ervaring als 'nieuweling' is dat ik vooral voel dat ik er niet alleen voor sta. Ik heb een heel erg leuk team achter mij die erg behulpzaam is. Zij laten mij thuis voelen binnen dit team. Waar ik een tandje te kort kom, word ik goed mee geholpen door collega's. Corona of niet: we vinden altijd wel een manier en komen er altijd wel uit."

Lees meer

Op deze foto zie je twee mannen met daarachter een plattegrond als poster

Bob en Piet werken voor de afdeling Stadsbeheer en Onderhoud

"Binnen ons team komen diverse technische disciplines samen. We werken nauw samen in een goede sfeer. Samen met alle collega's van ons team zijn wij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle objecten binnen de openbare ruimte van Zaanstad."

Lees meer


Hande Altinhan en Khadija Ouggaali zijn werkzaam voor de afdeling Juridische Zaken

"De gemeente Zaanstad is een ambitieuze en vooruitstrevende gemeente die met lef nieuwe en complexe opgaven oppakt en niet uit de weg gaat.'

'Wat ik zo fijn vind aan de gemeente, is dat er veel jonge ambtenaren werkzaam zijn. De gemeente biedt mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen."

Lees meerMichiel van Zwieten is ontwerper openbare Ruimte


"Dat is overigens typisch Zaans: pragmatisch, handelend, schouders eronder om met beperkte financiële middelen toch een enorme ambitie waar te maken. Toen de kans in Zaanstad zich voordeed om Ontwerper Openbare Ruimte te worden heb ik niet lang getwijfeld. Zaanstad bestaat uit een bijzondere mix van stad en buitengebied."

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouw

Stephanie Groot is vergunningverlener

“Zaanstad is een prettige werkgever en ik werk hier nog steeds met plezier. Zaanstad biedt veel mogelijkheden en als werknemer ben je aardig flexibel en zelfstandig in je werk. Dit vraagt dan ook wel van nieuwe collega’s dat zij die flexibiliteit ook fijn vinden en zelf kunnen bieden.”


Lees meer
Ronald de Vries is projectleider bouwkunde bij het Ingenieursbureau

"Ik krijg de vrijheid om dingen te onderzoeken. Dat komt omdat ik niet één specifieke taak heb binnen het Ingenieursbureau. Ik kan mijn creativiteit kwijt. Ik kies graag voor de niet meest voor de hand liggende oplossing."

Lees meer

Wouter Neef is business controller

"Het leukste van werken bij gemeente Zaanstad is dat het klein genoeg is om snel te kunnen schakelen en groot genoeg om je met interessante stedelijke vraagstukken bezig te houden."

Lees meer

Op deze foto zie je een man

Iwan van Straalen is werkvoorbereider

"Gezamenlijk met beheerders, ontwerpers en bewoners probeer je tot een goed gedragen ontwerp te komen.' Iwan van Straalen is Werkvoorbereider bij het Ingenieursbureau." 

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouw

Mirte Rozemond is strategisch adviseur Stedelijke Ontwikkeling

''Ik ervaar in Zaanstad geen grote afstand tussen de inhoudelijke adviseurs en onze bestuurders. Het is fijn om te zien dat je samen werkt aan een mooier Zaanstad. De bestuurlijke en politieke situatie stelt ons ook wel eens voor ingewikkelde dilemma’s, maar dat hoort erbij en maakt het ook zo interessant.''

Lees meer

Op deze foto zie je een man
Yousuf Yousufi is adviseur vergunningenverlening

"In Zaanstad kun je zelf de kans pakken om ook buiten je eigen functie te experimenteren'. Yousuf Yousufi heeft een dubbele rol, dit als Adviseur Vergunningenverlening en deels  is hij gedetacheerd als Projectleider Omgevingswet."

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouwFatima Oussouma is juridisch adviseur

"Ik heb te maken met veel verschillende doelgroepen: burgers, politiek en bedrijven.' Fatima Oussouma is Juridisch adviseur vergunningverlening."

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouw


Angela van Leest is medewerker Bodem

 "Ik ben bij alle projecten betrokken, omdat bodem altijd een onderdeel is.' Angela van Leest is medewerker Bodem bij het Ingenieursbureau."

Lees meer


Marcel de Klerk is Technisch Gebouwbeheerder

'Ik krijg de vrijheid en de ruimte om met mijn kennis en ervaring een goede invulling te geven aan mijn functie.' Marcel is Technisch Gebouwbeheerder op de afdeling Facilitaire Zaken. 

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouw

Selver Sarikaya is vergunningverlener

''Als Vergunningverlener moet je een stevige persoonlijkheid hebben. Vaak ben je een spil tussen verschillende partijen met andere belangen. Je moet dan wel je hoofd koel weten te houden. En het werk is steeds in ontwikkeling."

Lees meer

Op deze foto zie je een man

Koert-Jan van Hees is strategisch adviseur Stedelijke Ontwikkeling

"Zaanstad is voor mij een gemeente waar het de komende 20 jaar gaat gebeuren.' Koert-Jan van Hees is Strategisch adviseur Stedelijke Ontwikkeling."

Lees meer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl