Medewerkers aan het woord

Waarom werken zij bij Zaanstad?

Wil je weten hoe medewerkers het vinden bij Zaanstad? Lees hieronder hun verhalen.

Lisanne de Bruin en Elroy Berkleef werken bij Burgerzaken 

'De werkzaamheden bij de burgerlijke stand zijn erg uitgebreid. Geen dag is hetzelfde!' Lisanne en Elroy hebben ieder een eigen rol: Lisanne werkt als Allround Medewerker en Elroy als Medewerker Dienstverlening. Ben je benieuwd naar hun verhaal? 

Lees meer


Yvette van ’t Kruis en Marina Leguijt werken op de afdeling Strategie en Regie

"In het team Strategie en Regie werk je samen met een team van collega’s die veel kennis en ervaring hebben. Hoe fijn is het dat je met zo’n collega kunt sparren over een vraagstuk of dilemma? Een kritische blik die je verder helpt."

Lees meer

Jerry Peeters is Jurist bestemmingsplannen


"Het fijne aan Zaanstad is dat veel collega’s er net zo in staan. Iedereen ziet de uitdaging en wil er een mooie stad van maken. Het enthousiasme werkt aanstekelijk. Ook biedt Zaanstad veel mogelijkheden op het vlak van persoonlijke ontwikkeling."

Lees meer


Erica, Sascha en Stefan werken op de afdeling Stedelijke Toegang 


"Als Adviseur Uitvoering ben je de verbinder tussen de uitvoering en het beleid. Je draagt bij aan de verbetering van de uitvoering. Het geeft voldoening te weten dat we de inwoners van Zaanstad daardoor beter kunnen helpen."

Lees meer

Jeroen Meijer was Beleidsmedewerker Dienstverlening en is nu Senior adviseur bedrijfsvoering en control

"Zaanstad is de perfecte organisatie om jezelf te ontplooien. Je hebt er veel vrijheid om alles te laten zien wat je in je mars hebt. Ik vind het fijn om te werken aan concrete resultaten. "

Lees meer

Manuel Bomhof is werkvoorbereider/beheerder riolering

"Mijn ervaring als 'nieuweling' is dat ik vooral voel dat ik er niet alleen voor sta. Ik heb een heel erg leuk team achter mij die erg behulpzaam is. Zij laten mij thuis voelen binnen dit team. Waar ik een tandje te kort kom, word ik goed mee geholpen door collega's. Corona of niet: we vinden altijd wel een manier en komen er altijd wel uit."

Lees meer

Róbin Kramer is Corporate Recruiter


"Zaanstad bood mij de mogelijkheid, mede door mijn ervaring als stagiaire, om te beginnen als Junior Corporate Recruiter. Echt een super toffe uitdaging en een mooie startersfunctie!

Zo heb ik mij zeker kunnen ontwikkelen tot een echte recruitment professional en alle facetten van het werving en selectie vak geleerd.“

Lees meer


Johan Jansen is Aanbestedingsjurist


"Omdat het een stad met prachtige ambities en een rijke historie is, de mentaliteit er één van no-nonsense is en de ambtelijke organisatie wordt gedragen door kwalitatief sterke mensen. Met een open communicatieve cultuur en niet te vergeten een prachtig gemeentehuis, waar het fijn werken is.”

Lees meer

Estelle Sukel is directiesecretaresse

"Deze functie vind ik echt een “spin in het web” functie. Je bent van veel onderwerpen op de hoogte die spelen in Zaanstad en je hebt veel contacten met verschillende afdelingen en collega’s. Iedereen werkt keihard, maar er is ook ruimte om even gezellig (digitaal) bij te kletsen."

Lees meer

Paul Maks is procesmanager gebiedsontwikkeling en infra

"Ik vind het leuk om aan projecten te werken die je uiteindelijk ook echt buiten ‘op straat’ ziet liggen. Persoonlijk ben ik blij dat ik de kans heb gehad om door te groeien van projectleider naar procesmanager."

Lees meer


Arvid ter Haak is financieel adviseur 

Arvid en zijn collega's Joke en Rachid vertellen graag meer over hun werk als financieel adviseur. Benieuwd naar hun uitdagingen en leukste taken met cijfers, maar ook diverse vraagstukken.

Lees meer

Paola Basseluer is projectleider gebiedsontwikkeling

"Ik ben trots op mijn werk en dat van mijn collega’s, omdat we echt werken aan het nog mooier en beter maken van Zaanstad. Dit kan een grotere gebiedstransformatie zijn, maar ook kleinschaliger."

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouw

Femke Nagel is visiespecialist duurzaamheid en circulaire stad

"Het leuke van dit werk is dat het gaat om Zaanstad toekomstbestendig te maken, het is pionieren, nieuwe wegen zoeken en mensen meenemen in de transitie.”

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouwelijke handhaver

Anouk Evers is medior Handhaver
"Elke dag is verschillend. Je bent lekker elke dag buiten en veel onder de mensen. Dat spreekt me aan."

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouw

Mirte Rozemond is strategisch adviseur Stedelijke Ontwikkeling

''Ik ervaar in Zaanstad geen grote afstand tussen de inhoudelijke adviseurs en onze bestuurders. Het is fijn om te zien dat je samen werkt aan een mooier Zaanstad. De bestuurlijke en politieke situatie stelt ons ook wel eens voor ingewikkelde dilemma’s, maar dat hoort erbij en maakt het ook zo interessant.''

Lees meer

Op deze foto zie je een man


Pieter van den Berg is ontwerper Openbare Ruimte

"Dat is overigens typisch Zaans: pragmatisch, handelend, schouders eronder om met beperkte financiële middelen toch een enorme ambitie waar te maken. Toen de kans in Zaanstad zich voordeed om Ontwerper Openbare Ruimte te worden heb ik niet lang getwijfeld. De organisatie grootte is ideaal: wél de grootstedelijke vraagstukken, maar een organisatie grootte waar ik me erg  goed bij voel. "

Lees meer

Op deze foto zie je twee mannen met daarachter een plattegrond als poster

Bob en Piet werken voor de afdeling Stadsbeheer en Onderhoud

"Binnen ons team komen diverse technische disciplines samen. We werken nauw samen in een goede sfeer.
Samen met alle collega's van ons team zijn wij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle objecten binnen de openbare ruimte van Zaanstad."

Lees meer


Hande Altinhan en Khadija Ouggaali zijn werkzaam voor de afdeling Juridische Zaken

"De gemeente Zaanstad is een ambitieuze en vooruitstrevende gemeente die met lef nieuwe en complexe opgaven oppakt en niet uit de weg gaat.'

'Wat ik zo fijn vind aan de gemeente, is dat er veel jonge ambtenaren werkzaam zijn. De gemeente biedt mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen."

Lees meer


Op deze foto zie je een vrouw Selver Sarikaya is vergunningverlener

''Als Vergunningverlener moet je een stevige persoonlijkheid hebben. Vaak ben je een spil tussen verschillende partijen met andere belangen. Je moet dan wel je hoofd koel weten te houden. En het werk is steeds in ontwikkeling."

Lees meer


Op deze foto zie je een vrouw

Stephanie Groot is vergunningverlener

“Zaanstad is een prettige werkgever en ik werk hier nog steeds met plezier. Zaanstad biedt veel mogelijkheden en als werknemer ben je aardig flexibel en zelfstandig in je werk. Dit vraagt dan ook wel van nieuwe collega’s dat zij die flexibiliteit ook fijn vinden en zelf kunnen bieden.”


Lees meerOp deze foto zie je een vrouw

Merel Heuvelmans is business controller

"Wat mijn werk leuk maakt is de afwisseling, dus veel verschillende soorten vraagstukken. Ik hou er erg van om in complexe vraagstukken te duiken, deze vervolgens te vertalen naar de Zaanse praktijk in afstemming met collega controllers en de lijn."

Lees meer

Wouter Neef is business controller

"Het leukste van werken bij gemeente Zaanstad is dat het klein genoeg is om snel te kunnen schakelen en groot genoeg om je met interessante stedelijke vraagstukken bezig te houden."

Lees meer

Op deze foto zie je een man

Iwan van Straalen is werkvoorbereider

"Gezamenlijk met beheerders, ontwerpers en bewoners probeer je tot een goed gedragen ontwerp te komen.' Iwan van Straalen is Werkvoorbereider bij het Ingenieursbureau." 

Lees meer

Op deze foto zie je een man

Koert-Jan van Hees is strategisch adviseur Stedelijke Ontwikkeling

"Zaanstad is voor mij een gemeente waar het de komende 20 jaar gaat gebeuren.' Koert-Jan van Hees is Strategisch adviseur Stedelijke Ontwikkeling."

Lees meer

Op deze foto zie je een man
Yousuf Yousufi is adviseur vergunningenverlening

"In Zaanstad kun je zelf de kans pakken om ook buiten je eigen functie te experimenteren'. Yousuf Yousufi heeft een dubbele rol, dit als Adviseur Vergunningenverlening en deels  is hij gedetacheerd als Projectleider Omgevingswet."

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouwFatima Oussouma is juridisch adviseur

"Ik heb te maken met veel verschillende doelgroepen: burgers, politiek en bedrijven.' Fatima Oussouma is Juridisch adviseur vergunningverlening."

Lees meer

Op deze foto zie je een vrouw


Angela van Leest is medewerker Bodem

 "Ik ben bij alle projecten betrokken, omdat bodem altijd een onderdeel is.' Angela van Leest is medewerker Bodem bij het Ingenieursbureau."

Lees meer

Marcel de Klerk is Technisch Gebouwbeheerder

'Ik krijg de vrijheid en de ruimte om met mijn kennis en ervaring een goede invulling te geven aan mijn functie.' Marcel is Technisch Gebouwbeheerder op de afdeling Facilitaire Zaken. 

Lees meer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl