Paola is projectleider gebiedsontwikkeling

Wie ben je?
Ik ben Paola Basseluer en werk als projectleider gebiedsontwikkeling bij de afdeling Projectmanagement bij de gemeente Zaanstad. Ik werk hier inmiddels alweer bijna 11 jaar. Na een klein jaar, als tussenstap te hebben gemaakt bij een andere werkgever, stroomde het bloed waar het toch niet gaan kan en ben ik weer terug bij Zaanstad.

Naast het werk ben ik moeder van 2 jongens, sport ik en kook ik graag. Ook kan ik erg genieten van het bos en strand.

Wat doe je?
“Ik ben op dit moment werkzaam in het gebied MAAK.Zuid. Zo werk ik samen met een collega projectleider aan de gebiedsontwikkeling van het prachtige Hembrugterrein. Een voormalige militair terrein waar je de geschiedenis nog letterlijk kunt voelen als je er rondloopt. Een terrein omgeven door uitdagingen, maar met een prachtig (monumentaal) bos en bevlogen ondernemers. Samen met de eigenaar van het terrein wil Zaanstad hier een werk-woon gebied maken waar het ook goed verblijven en recreëren is.

Ook werk ik aan het ontwikkelen van een gebiedsvisie voor het Balkenhaventerrein. Een terrein gelegen aan het Noordzeekanaal en grenzend aan bedrijventerreinen. De bewoners en gebruikers van het gebied zien graag een transformatie van dit terrein naar een meer gemengd gebied. Ook de politiek wil graag een duidelijke visie voor het terrein vanwege al jarenlang lopende juridische procedures met verschillende partijen. Een uitdaging dus om hier naar tevredenheid van alle partijen een gebiedsvisie voor te maken.”

Trots op ons werk!
“Ik ben trots op mijn werk en dat van mijn collega’s, omdat we echt werken aan het nog mooier en beter maken van de gemeente. Dit kan een grotere gebiedstransformatie zijn, maar ook kleinschaliger. Zoals de sloop/nieuwbouw van een klein wijkje waarmee de leefbaarheid en de duurzaamheid voor die plek naar een hoger niveau getild wordt. Dit doen wij uiteraard niet alleen. Juist samen met diverse andere afdelingen binnen de gemeente proberen we met elkaar de juiste projecten te realiseren. Het mooie van mijn werk is dan ook niet alleen de contacten buiten de gemeente, maar ook zorgen voor goede relaties en samenwerking binnen de gemeente. Met samenwerking komen de mooiste resultaten tot stand.”

Waarom Zaanstad?
“Zaanstad is in de eerste plaats een prachtige gemeente met uitdagingen op heel veel vlakken. Het is nooit saai! Als geboren en getogen Amsterdamse kan ik daarnaast zeggen dat Zaanstad echt in je bloed gaat zitten; de diverse geuren (sommige prettiger dan anderen), de afwisseling tussen buitengebied en stadscentrum, bedrijven naast woningen, cultuurhistorie etc. Hoe beter je Zaanstad leert kennen, hoe meer je ontdekt en hoe meer je haar gaat waarderen.

Daarnaast is Zaanstad een organisatie waar je jezelf kunt ontwikkelen en daar ook de ruimte voor krijgt. Doorgroei is mogelijk en wordt gestimuleerd. Ook is de organisatie echt een lerende organisatie. Er is ruimte voor verbetering, experimenteren en door ontwikkelen. En de collega’s zijn ontzettend leuk. Het voelt echt als een soort familie waarbij iedereen keihard werkt, maar des te meer met elkaar geniet van een borrel, koffie en gezelligheid!”

Op deze foto zie je een vrouw

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl