Rob Huijser

Vergunningverlener

Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega's stellen zichzelf graag voor. Deze keer: Rob Huijser.

Wie ben je?
“Ik ben Rob Huijser, vergunningverlener en ik werk 10 jaar bij Zaanstad.”

Wat doe je?
“Ik begeleid en coördineer vergunningtrajecten en neem besluiten op aanvragen. Mijn betrokkenheid strekt zich uit van het voorproces tot aan de realisatie. Ook bezwaren en mediationtrajecten passeren de revue. Ik heb een bouwkundige achtergrond, kom oorspronkelijk uit de aannemerij en ben opgeleid tot docent bouwkunde. Maar ik wilde meer in de brede zin van het bouwontwikkelingsproces werken en zo ben ik bij de gemeente Zaanstad terecht gekomen.”

Waarom Zaanstad?
“Het werk verandert met de grote ambities van Zaanstad, maar ook qua wetgeving op het gebied van vergunningen. Het is mooi om initiatieven die er zijn juridisch mogelijk te maken in de complexe omgeving die er in Zaanstad is. Denk aan wonen naast zware industrie te midden van natuur. Je moet wel een lange adem hebben. Je bent het aanspreekpunt naar buiten in een stevige functie. Je doet werk dat er toe doet. Bent als de spin in het web. En je kan echt zaken doorbreken. De politieke omgeving maakt het extra uitdagend.”


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl