Róbin is Corporate Recruiter en heeft gewerkt bij het Stagebureau

Wie ben je? 
“Ik ben Róbin Kramer, 26 jaar en sinds 2019 in dienst als Corporate Recruiter. Van februari 2018 tot en met juni 2018 ben ik begonnen als meewerkstagiaire Werving & Selectie voor het Stagebureau van Gemeente Zaanstad. Na mijn afstudeerstage bij Tata Steel heb ik meteen gesolliciteerd bij Zaanstad. Zaanstad bood mij de mogelijkheid, mede door mijn ervaring als stagiaire, om te beginnen als Junior Corporate Recruiter. Echt een super toffe uitdaging en een mooie startersfunctie!“

Wat doe je?
“Wanneer een afdeling een vacature heeft die ingevuld moet worden, schakelen ze mij in om een nieuwe collega voor ze te zoeken. Wat ik zoal dagelijks doe? Ik houd me bezig met het schrijven van wervende vacatureteksten, het online posten van vacatures op verschillende kanalen, het oppakken en verzorgen van arbeidsmarktcommunicatie-uitingen, het selecteren van kandidaten en het aantrekken van de beste kandidaat voor de betreffende functies.

De grootste uitdaging van mijn werk vind ik het vinden van de juiste kandidaat. De arbeidsmarkt is behoorlijk veranderd. Dit betekent dat er creatiever gezocht moet worden, bijvoorbeeld op LinkedIn. Elke dag is anders. De ene dag ben ik op zoek naar nieuwe BOA’s, de andere dag naar Financieel Adviseurs. Dit maakt mijn werk uitdagend en veelzijdig. Je komt met verschillende mensen in aanraking.”

Ons team
“Je gaat direct samenwerken werken met mij en twee andere gedreven, enthousiaste recruiters: Anouk  en Ramona. Hard werken is voor ons geen probleem, maar we houden ook zeker van gezelligheid. Als collega’s zijn wij goed op elkaar ingespeeld en vullen elkaar waar nodig."

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl