Róbin is Corporate Recruiter en heeft gewerkt bij het Stagebureau

Wie ben je? 
“Ik ben Róbin Kramer, 26 jaar en sinds 2019 in dienst als Corporate Recruiter. Van februari 2018 tot en met juni 2018 ben ik begonnen als meewerkstagiaire Werving & Selectie voor het Stagebureau van Gemeente Zaanstad. Na mijn afstudeerstage bij Tata Steel heb ik meteen gesolliciteerd bij Zaanstad. Zaanstad bood mij de mogelijkheid, mede door mijn ervaring als stagiaire, om te beginnen als Junior Corporate Recruiter. Echt een super toffe uitdaging en een mooie startersfunctie!“

Wat doe je?
“Wanneer een afdeling een vacature heeft die ingevuld moet worden, schakelen ze mij in om een nieuwe collega voor ze te zoeken. Wat ik zoal dagelijks doe? Ik houd me bezig met het schrijven van wervende vacatureteksten, het online posten van vacatures op verschillende kanalen, het oppakken en verzorgen van arbeidsmarktcommunicatie-uitingen, het selecteren van kandidaten en het aantrekken van de beste kandidaat voor de betreffende functies.

De grootste uitdaging van mijn werk vind ik het vinden van de juiste kandidaat. De arbeidsmarkt is behoorlijk veranderd. Dit betekent dat er creatiever gezocht moet worden, bijvoorbeeld op LinkedIn. Elke dag is anders. De ene dag ben ik op zoek naar nieuwe BOA’s, de andere dag naar Financieel Adviseurs. Dit maakt mijn werk uitdagend en veelzijdig. Je komt met verschillende mensen in aanraking.”

Het Stagebureau – kom jij ons versterken?
“Het Stagebureau is verantwoordelijk voor het werven van stagiair(e)s en het invullen van stagevacatures binnen de gehele organisatie. Gemeente Zaanstad biedt stageplekken aan voor studenten van het MBO, het HBO, Universiteit en snuffelstages voor het VMBO.

Als student dacht ik er niet meteen aan om stage te lopen bij een gemeente. Het leek mij niet heel uitdagend. Maar het tegendeel is waar. Als stagiaire van het Stagebureau ben je een échte ondernemer. Jij runt, samen met een collega stagiaire, samen het Stagebureau van de gemeente en werft nieuwe stagiaires op verschillende manieren. Ook ben je het centrale aanspreekpunt voor collega’s, de (nieuwe) stagiaires en opleidingen. Een veelzijdige functie dus!

Zo heb ik mij zeker kunnen ontwikkelen tot een echte recruitment professional en alle facetten van het werving en selectie vak geleerd. De grootste uitdaging was het creëren van nieuwe stageplekken en het organiseren van verschillende evenementen voor stagiaires, zoals de introductiedag van nieuwe stagiair(e)s. Super tof om dat zelf tot in de puntjes te mogen organiseren met veel eigen inbreng."

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl