Ronald is Projectleider Bouwkunde

bij het Ingenieursbureau

Wie ben ik?
In 2009 ben ik op inhuurbasis Zaanstad binnen gewandeld. In 2016 ben ik in vaste dienst gekomen als projectleider bouwkunde bij het Ingenieursbureau.

Wat doe ik?
Mijn functie is best wel breed. Ik ben bouwkundig projectleider, maar ik houd me ook bezig circulariteit en duurzaamheid. Zo verdiep ik mij in hoe Zaanstad een stap zou kunnen zetten in het hergebruiken van materialen. Het werk is erg afwisselend van renovaties tot sloopwerk en projecten van klein tot groot. Denk hierbij aan het renoveren van schoolgebouwen, de bouw van een zwembad, asbestsanering op scholen, een verbouwing van een sportkantine en de bouw van het Zaans Natuur en Milieu Centrum (ZNMC).

Hoe pak je een project aan?
Een mooi voorbeeld is de komst van een nieuw fietspakhuis. Samen met de collega’s van Openbare Ruimte zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden voor meer parkeerplaatsen voor fietsen. Ik ben betrokken bij de keuze van het ontwerp, ik weeg verschillende belangen af en kies samen met collega’s/specialisten een ontwerp. Het is mijn rol om te kijken dat het goed onderhouden kan worden, dat het gebouwd kan worden en dat het niet gemaakt wordt van te duur materiaal.

Daarnaast heb ik een rol in de voorbereiding van de aanbestedingsprocedure. Vervolgens voer ik samen met de gekozen aannemer werk- en bouwvergaderingen, teken ik facturen af en controleer ik de kwaliteit van het werk. Dit doe ik uiteraard niet alleen, maar samen met het team. We zetten tevens onderzoeken uit op het gebied van grond, flora en fauna en asbest.   

Wat maakt jouw functie interessant?
Ik krijg de vrijheid om dingen te onderzoeken. Dat komt omdat ik niet één specifieke taak heb binnen het Ingenieursbureau. Ik kan mijn creativiteit kwijt. Ik kies graag voor de niet meest voor de hand liggende oplossing. Ik kijk verder dan mijn eigen ‘cubical’.

Hoe ervaar je de werksfeer?
Bij het Ingenieursbureau kun je je mening uiten en daar wordt serieus mee omgegaan. De deur staat open en je kunt zeggen wat je wilt. Bij het team Bouwkunde is het: “een man een man, een woord een woord” en “zeggen wat je doet en doen wat je zegt”. Eens in de twee weken hebben wij teamoverleg, waarin we met elkaar kunnen bouwen. We helpen elkaar altijd!

Waar ben je trots op?
Ik ben trots dat we zo ver zijn met het ZNMC. Ik kreeg de opdracht om een schoolgebouw te slopen. Na inspectie viel mij op dat het gebouw nog zo goed als nieuw was. Zonde! Op mijn initiatief gaan we het schoolgebouw opnieuw gebruiken voor het ZNMC, wat ook nog eens kostenbesparend is. Alles ligt op dit moment in de opslag, alleen de vergunning moet nog doorkomen. Ik ben trots op dat ik alle partijen mee krijg en dat ik ze kan enthousiasmeren. Bij elk project heb ik wel dat ik er trots op ben en bij mezelf denk “dat hebben we weer mooi gedaan!”.

Binnen Zaanstad ligt er nog zo veel mooi en interessant werk te doen. Wil jij daar aan bijdragen? Kijk dan op:

Het Ingenieursbureau - Werken bij Zaanstad 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl