Sascha

medior handhaver bij de afdeling Straattoezicht

Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega’s stellen zichzelf graag voor. Deze keer: Sascha Stoop, medior handhaver.

Wie ben je?
Ik ben Sascha Stoop, 22 jaar en ik werk als medior handhaver bij de afdeling Straattoezicht.

Wat doe je?

Als medior handhaver werk ik dagelijks mee aan een veiliger Zaanstad. Ik draag graag bij aan de leefbaarheid van de stad. In mijn functie kan ik mensen helpen waar nodig. Zo voelt iedereen zich veilig en gehoord.

Ik werk op straat en houd mij voornamelijk bezig met het handhaven van de openbare ruimte. Hierbij kijk ik of wet- en regelgeving wordt nageleefd. Wij beginnen onze dienst altijd met een briefing. Tijdens deze briefing worden de teams en de wijken ingedeeld. Geen dag is hetzelfde! Zo houd ik mij onder andere bezig met de APV, het fout parkeren van voertuigen en fietsen, de manier waarop inwoners met hun afval omgaan, toezicht op groepen, vandalisme, drank- en drugsgebruik in de openbare ruimte en het controleren bij scholen om te zorgen dat kinderen veilig kunnen oversteken. Mijn functie is erg divers en veelzijdig!

Waarom Zaanstad?

Bij Gemeente Zaanstad werk je met een leuk en professioneel team waar ook zeker ruimte is voor gezelligheid en humor! Je werkt in verschillende gebieden met mooie hotspots. Als medior handhaver bij gemeente Zaanstad heb ik veel verantwoordelijkheid gekregen. Zo ben ik gevraagd om het afval project van Poelenburg en Peldersveld te draaien. Ik krijg voldoende ruimte en genoeg middelen om me verder te ontwikkelen. Het inbrengen van ideeën en initiatieven wordt bij Zaanstad erg gewaardeerd.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl