Selver 

Vergunningverlener bij de afdeling VergunningenOp deze foto zie je een vrouw


Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega's stellen zichzelf graag voor. Deze keer: Selver Sarikaya.


Wie ben je?

“Ik ben Selver Sarikaya en werk in de functie van Vergunningverlener II. Ik werk nu ruim 11 jaar bij Zaanstad.”


Wat doe je?

“Als Vergunningverlener II behandel ik aanvragen voor een omgevingsvergunning (reguliere procedure), maar ook ligplaatsvergunningen. Uitgebreide omgevingsvergunningen worden behandeld door mijn collega’s die Vergunningverlener I zijn. Verder handel ik WABO gerelateerde meldingen af bijvoorbeeld ten behoeve van sloop of brandveilig gebruik. Ik behandel de aanvragen van A tot Z; ik ben het vaste aanspreekpunt voor de aanvrager van het vooroverleg bij een omgevingsvergunning tot aan de vergunning verlening. Dat betekent ook dat we betrokken zijn bij eventuele bezwaarprocedures of mediation trajecten. Als vergunningverlener moet je een stevige persoonlijkheid hebben. Vaak ben je een spil tussen verschillende partijen met andere belangen. Je moet dan wel je hoofd koel weten te houden. En het werk is steeds in ontwikkeling. Nu ook weer met de mogelijke komst van de omgevingswet. Dat zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Dat maakt mijn werk juist zo interessant!”


Waarom Zaanstad?

“Ik heb bij Zaanstad al een aantal verschillende functies gehad. Dat is het mooie van werken in Zaanstad, als je interesse hebt om jezelf te ontwikkelen, is er altijd gelegenheid om hierover in gesprek te gaan. Ik ervaar veel flexibiliteit en er zijn voldoende opleidingsmogelijkheden. Zo heb ik zelf de opleiding HBO MER gedaan, terwijl veel van mijn collega’s een bouwkunde achtergrond hebben. Ik heb die opleidingen intern kunnen doen om zo door te groeien naar deze functie. Zaanstad is erg in ontwikkeling. De stad wordt steeds groter. Die groei is interessant om mee te mogen maken. Verder is in de afgelopen jaren de diversiteit binnen Zaanstad qua personeelssamenstelling ontzettend gegroeid. De verhouding man vrouw is veel meer in balans gekomen en er zijn nu veel verschillende culturele achtergronden. Zaanstad is nu echt een mooie afspiegeling van de maatschappij.”
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl