Stephanie 

Vergunningverlener bij de afdeling Vergunningen

Op deze foto zie je een vrouw

Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega's stellen zichzelf graag voor. Deze keer: Stephanie Groot.


Wie ben je?

“Ik ben Stephanie Groot en ik werk 27 jaar bij Zaanstad, waarvan ruim 5 jaar in de functie Vergunningverlener III.”


Wat doe je?

“Mijn functie is heel veelzijdig. Vandaar dat ik het ook al zo lang een leuke baan vind. Als Vergunningverlener III behandel je heel veel verschillende soorten vergunningen. Denk aan parkeervergunningen, gehandicapten parkeervergunningen en plaatsen, rioolvergunningen, tijdelijke verkeersmaatregelen, standplaatsvergunningen en nog veel meer. Ook zijn we verantwoordelijk voor een aantal meldingen, zoals asbest meldingen en meldingen kleine evenementen. We zijn van A tot Z verantwoordelijk voor de behandeling van een aanvraag. Dat betekent dus ook soms betrokken zijn bij de afhandeling van bezwaarschriften en hoorzittingen bijwonen. Ik heb veel contact met andere afdelingen die adviseren over de vergunningaanvraag.


Als Vergunningverlener III heb je met veel verschillende systemen te maken. Regelmatig zijn wij betrokken bij projectgroepen om mee te denken over doorontwikkeling van systemen of het implementeren van nieuwe systemen. Er is geen dag hetzelfde in mijn functie!”


Waarom Zaanstad?

“Zaanstad is een prettige werkgever en ik werk hier nog steeds met plezier. Voor mij spelen ook zaken mee als de korte reisduur en de mogelijkheid om parttime te kunnen werken. Zaanstad biedt veel mogelijkheden en als werknemer ben je aardig flexibel en zelfstandig in je werk. Dit vraagt dan ook wel van nieuwe collega’s dat zij die flexibiliteit ook fijn vinden en zelf kunnen bieden. Er is genoeg werk, dus je hoeft je zeker niet te vervelen.”

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl