Thijs Koelemeijer is Projectleider Expert bij het Ingenieursbureau

Waarom gemeente Zaanstad?
Ik ben projectleider voor projecten in de openbare ruimte, met name civiel. Binnen ons vakgebied zijn er opdrachtgevers en opdrachtnemers. In het eerste deel van mijn loopbaan heb ik alleen bij opdrachtnemers gewerkt. Eerst bij een aannemer en daarna bij een ingenieursbureau. We deden vooral opdrachten voor diverse gemeenten. Toen ik een vacature zag bij mijn eigen gemeente dacht ik: "dit is een unieke kans om ook ervaring op te doen bij een opdrachtgever". Mede om ook iets te doen voor mijn eigen omgeving. Ik had eerst wel wat twijfels om dat ik redelijk commercieel ingesteld ben en niet van vergaderen ben, maar vooral van doen. Mijn twijfels waren snel weg toen ik de mensen en het werk leerde kennen. Met mijn ervaring kon ik ook ons team versterken, dus de puzzelstukjes vielen op zijn plaats. Inmiddels werk ik hier alweer ruim 10 jaar. Je kunt dus wel zeggen dat het bevalt!

Wat maakt jouw werk bij het Zaanse Ingenieursbureau interessant? 
Zaanstad is een grote gemeente en heeft een grote organisatie. Het duurde even voordat ik de organisatie goed leerde kennen. De functie projectleider bij het gemeentelijke ingenieursbureau is ook heel anders dan bij een extern bureau. Er komt m.i. veel meer bij kijken. Naast het aansturen van je projectteam heb je ook te maken met burgers en de politiek. Dat maakt het tot een interessante werkomgeving.

Daarnaast is er een zeer divers werkpakket. Zaanstad bestaat naast Zaandam uit 7 andere dorpen. Je hebt dus projecten met stedelijke problematiek maar ook in een dorpse omgeving. Verder is Zaanstad een stad waar veel ontwikkelingen plaats vinden. Afgelopen 10 jaar is er hard gewerkt aan een nieuw Stadhart Inverdan. Er worden ook veel oude industriegebieden getransformeerd naar woningbouw. Het is echt nooit saai. Momenteel mag ik werken aan uitdagende infraprojecten die bijdragen aan de groei en toekomstige ontwikkeling van de stad. Dit zijn de ondertunneling van het spoor in een IPM team samen met Prorail, de vervoerregio en de afwaardering van snelweg A7 binnen Zaandam.

Waar ben je het meest trots op? 
Het meest trots met ik op mijn directe collega’s. De meesten werken er al jaren. Het is een hecht team met veel kennis. Er zijn al diverse collega’s teruggekomen waarbij het elders toch niet zo goed beviel als bij Zaanstad. We hebben ook een goed managementteam met ondersteuners. We krijgen veel vrijheid en zo nu en dan is er een feestje naast het werk.

Word jij mijn nieuwe collega? Bekijk de vacatures op:

Het Ingenieursbureau - Werken bij Zaanstad

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl