Werken voor Zaanstad

Waarom werken bij Zaanstad?

Wat biedt Zaanstad jou zoal?

De kansen bij Zaanstad!


Zaanstad is een leuke,  authentieke, dynamische organisatie

Als je werkt bij de gemeente Zaanstad maak je deel uit van een leuke, authentieke, dynamische organisatie. Ondernemen en pionieren zit in het Zaanse DNA. Zaanstad is niet voor niets de geboortegrond van een aantal succesvolle, grote, Nederlandse ondernemingen. De karakteristieke groene, Zaanse huizen staan hier zij aan zij met moderne architectuur en industrie. Om de stad heen liggen mooie, kleinere plaatsen met een dorps karakter. Die combinaties maken onze gemeente uniek en authentiek. We streven ernaar om iedere dag een beetje beter worden en leggen de lat hoog. We hebben grote ambities voor de groei van de stad, het functioneren van onze organisatie, het welzijn van onze inwoners en het milieu. Zaanstad is een lerende organisatie. We staan stil bij onze successen, maar ook bij onze verbeterpunten. We staan daarbij open voor innovatieve initiatieven en een slimme, slagvaardige, praktische aanpak. 


Werk dat er toe doet  

Als je werkt bij Zaanstad draag je bij aan het maatschappelijk belang. Jouw werk doet er dus toe. Zaanstad ligt niet alleen centraal (Op maar 12 treinminuten van Amsterdam CS), maar Zaanstad staat ook centraal. Bij alles wat we doen. Wij zetten ons optimaal in voor onze stad, de inwoners, ondernemingen, instanties en bezoekers. De Zaanse opgaven staan daarbij altijd centraal. Je doet zinvol werk en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het woon- leef of werkklimaat van onze gemeente.

Dit is een afbeelding met drie medewerkers van Gemeente Zaanstad

Kansen pakken 

In Zaanstad liggen de kansen voor het oprapen. Kansen om te groeien, te ondernemen, te bouwen en te vernieuwen. Niet alleen kansen voor de stad, maar ook voor jou! Bij ons zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien, verder te ontwikkelen, door te groeien of op andere manieren je kansen te pakken. Persoonlijke ontwikkeling en leren staat centraal binnen onze organisatie. Zaanstad daagt je uit. Om het beste uit jezelf te halen. Om breder, verder en groter te denken. Om je vleugels uit te slaan. Pak jij jouw kans bij Zaanstad?

Jij maakt het verschil 

Werken bij Zaanstad is uitdagend, afwisselend. Je gaat bij ons aan de slag met interessante, complexe vraagstukken, thema’s en breinbrekers. Zaanstad heeft de ideale schaalgrootte: Groot genoeg voor een interessant en uitdagend takenpakket, maar compact genoeg om input te kunnen leveren en het verschil te maken. Onze cultuur is informeel en de lijnen zijn kort. Je zit al snel aan tafel met degenen die de beslissingen nemen. Je mag hier echt wat doen! Als je hier met een onderwerp aan de slag gaat, dan is het ook echt van jou. Je krijgt bij Zaanstad veel ruimte en verantwoordelijkheid.

Dit is een afbeelding van twee medewerkers bij een auto van Gemeente Zaanstad

Goede, sociale werkgever

De gemeente Zaanstad is een goede, sociale werkgever. Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden hebben we ook oog voor jou als mens. Wij vinden jouw ambities, welzijn, vitaliteit en ontwikkeling belangrijk. Wij bieden je een scala aan tools om je bij je carrière te ondersteunen. Veel collega’s ervaren de goede werk-/privébalans, de positieve werksfeer en de mogelijkheid tot flexwerken als erg prettig. Er is voldoende ruimte voor jouw input, ideeën en groei. Ons unieke, moderne stadhuis biedt je een prettige, inspirerende werkomgeving.

Dit is een afbeelding van drie medewerkers van Gemeente Zaanstad

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl