Wouter Neef

Business controller stedelijk domein

Met de groene gevel en unieke ontwerp is het Zaanse stadhuis niet te missen. Maar wat gebeurt daar binnen precies? Wie werken daar? En hoe is het om te werken voor de gemeente Zaanstad? Onze collega's stellen zichzelf graag voor. Deze keer: Wouter Neef.

Wie ben je? 
“Ik ben Wouter Neef en ik ben business controller stedelijk domein. Ik ben drie jaar geleden begonnen bij de gemeente.”

Wat doe je?
“In de rol van business controller fungeer ik als sparringpartner voor de lijnmedewerkers van het stedelijk domein. Als business controller met een juridische achtergrond vorm ik samen met een financieel business controller een tandem om de lijnmedewerkers strategisch te adviseren. Waar de functie vroeger op toetsing lag, ligt de nadruk nu op samen optrekken en adviseren aan de voorkant van projecten.”

Waarom Zaanstad?
“Ik ben via traineebureau DisGover bij de gemeente Zaanstad terecht gekomen. Mijn eerste opdracht was bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Maar daar leerde ik dat mijn interesse meer ligt gemeentes. Mijn tweede opdracht was bij de afdeling business control van de gemeente Zaanstad en dat beviel zo goed dat ik kon blijven na mijn opdracht. Inmiddels ben ik in vaste dienst.”
“Het leukste van het werken bij Gemeente Zaanstad is dat het klein genoeg is om snel te kunnen schakelen en groot genoeg om je met interessante stedelijke vraagstukken bezig te houden. Daarnaast is er veel ruimte voor innovatie en creativiteit.”Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl