Waarom zaanstad?

Zaanstad is een leuke,  authentieke, dynamische organisatie

Als je werkt bij de gemeente Zaanstad maak je deel uit van een leuke, authentieke, dynamische organisatie. Ondernemen en pionieren zit in het Zaanse DNA. Zaanstad is niet voor niets de geboortegrond van een aantal succesvolle, grote, Nederlandse ondernemingen. De karakteristieke groene, Zaanse huizen staan hier zij aan zij met moderne architectuur en industrie. Om de stad heen liggen mooie, kleinere plaatsen met een dorps karakter. Die combinaties maken onze gemeente uniek en authentiek.

We streven ernaar om iedere dag een beetje beter worden en leggen de lat hoog. We hebben grote ambities voor de groei van de stad, het functioneren van onze organisatie, het welzijn van onze inwoners en het milieu. Zaanstad is een lerende organisatie. We staan stil bij onze successen, maar ook bij onze verbeterpunten. We staan daarbij open voor innovatieve initiatieven en een slimme, slagvaardige, praktische aanpak. 

Kansen pakken 

In Zaanstad liggen de kansen voor het oprapen. Kansen om te groeien, te ondernemen, te bouwen en te vernieuwen. Niet alleen kansen voor de stad, maar ook voor jou! Bij ons zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien, verder te ontwikkelen, door te groeien of op andere manieren je kansen te pakken. Persoonlijke ontwikkeling en leren staat centraal binnen onze organisatie. Zaanstad daagt je uit. Om het beste uit jezelf te halen. Om breder, verder en groter te denken. Om je vleugels uit te slaan. Pak jij jouw kans bij Zaanstad?

Goede, sociale werkgever

De gemeente Zaanstad is een goede, sociale werkgever. Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden hebben we ook oog voor jou als mens. Wij vinden jouw ambities, welzijn, vitaliteit en ontwikkeling belangrijk. Wij bieden je een scala aan tools om je bij je carrière te ondersteunen. Veel collega’s ervaren de goede werk-/privébalans, de positieve werksfeer en de mogelijkheid tot flexwerken als erg prettig. Er is voldoende ruimte voor jouw input, ideeën en groei. Ons unieke, moderne stadhuis biedt je een prettige, inspirerende werkomgeving.

Zaanstad, een inclusieve organisatie! 

We willen een diverse en inclusieve organisatie zijn. Dat is onze norm. Een organisatie waar het normaal is dat er ruimte en respect is voor verschillende geluiden. Waar iedereen zichzelf kan zijn, zich gewaardeerd voelt, zijn talent kan ontwikkelen en zich thuis voelt. En zich verbonden voelt met de collega’s, de organisatie en de stad. Zo’n organisatie zijn we nog niet. Maar we maken wel stappen om er te komen.

Ook voor onze rol als gemeente is diversiteit om veel verschillende redenen belangrijk. Een belangrijke reden is dat burgers, ondernemers, instellingen etc. zich moeten herkennen in de organisatie. Zij moeten zich vertegenwoordigd voelen door de medewerkers die de organisatie vormen. We kunnen de problemen van de stad beter begrijpen als de diversiteit van de stad terug te vinden is in de organisatie. En we kunnen vraagstukken beter oplossen, als we deze vanuit verschillende invalshoeken bekijken.

Als organisatie zijn we lid van het netwerk ‘Diversiteit in bedrijf’, hebben we de Charter ondertekent. En organiseren we trainingen. Als medewerker kan je actief bijdragen door je aan te sluiten bij de ambassadeurs diversiteit en inclusie.

test