Zaanstad als werkgever

Een veelzijdige organisatie


Werken voor de gemeente Zaanstad


Met ongeveer 1200 collega’s werken we dagelijks aan de ambities voor onze stad. We werken intensief samen met inwoners,  bedrijven, instellingen, partners in de regio en met elkaar. Dat doen we met passie, energie, grote betrokkenheid en met plezier. 

Maak in het filmpje hiernaast kennis met twee van onze collega’s die hierover vertellen.

Let meteen ook even op de inrichting van ons unieke stadhuis! Een fijne, moderne  werkplek, geïnspireerd op de historie van de Zaanstreek.


Werk dat er toe doet

Wanneer je werkt bij Zaanstad, doe je echt werk dat ertoe doet. Als gemeente staan we middenin de samenleving én de regio. Vluchtelingenopvang, uitkeringen, ruimtelijke ontwikkeling: het gaat altijd om kennis in combinatie met maatschappelijke afwegingen.

Een organisatie in ontwikkeling

De samenleving verandert continu en de ambities en vraagstukken van Zaanstad zijn groot. Dat vraagt om ambitieuze, gedreven collega’s, die durven te innoveren en zich graag verder ontwikkelen. Zaanstad is een informele organisatie met korte lijnen. Verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie. Daardoor lever je al snel een toegevoegde waarde aan de stad, haar inwoners of de organisatie.

Innovatie en daadkracht

De gemeente Zaanstad behoort tot de 10 Gouden Gemeentes in het sociaal domein. Dat is niet voor niets. Zaanstad greep de grote veranderingen binnen het sociaal domein aan om op een slimme manier te vernieuwen. Als gemeente lopen wij voorop in de organisatie van deze decentralisaties. We geven de ruimte aan inwoners, medewerkers van onze wijkteams, bedrijven en andere organisaties om samen het beleid en de uitvoering vorm te geven. We organiseren laagdrempelige ondersteuning, zodat inwoners snel de hulp krijgen, die ze nodig hebben.

Ondernemen zit in onze genen

Die aanpak is kenmerkend voor de manier waarop we de zaken in Zaanstad aanpakken. En de volgende klus staat al weer klaar, dit keer in de stedelijke ontwikkeling. MAAK.Zaanstad werkt aan uitdagingen én kansen op het gebied van woningbouw, onderwijs en werkgelegenheid, duurzaamheid en toerisme. 

Ons uiteindelijke doel: een maatschappelijk sterke en leefbare stad voor iedereen, met goede voorzieningen, waar mensen prettig wonen en werken.

Regionale en landelijke speler

Met ruim 150.000 inwoners behoort Zaanstad tot de 20 grootste gemeenten van Nederland en is zij zowel regionaal als landelijk een relevante speler. We werken aan de vitaliteit van de Metropoolregio Amsterdam, aan een klimaatneutrale, duurzame stad en sluiten aan op Europese ontwikkelingen. Realisatiekracht, betrokkenheid en durf zijn eigenschappen, waar wij trots op zijn!

Ga naar Zaanstad.nl