Arbeidsvoorwaarden

Gemeente Zaanstad is een fijne werkgever. Bekijk hier onze belangrijkste arbeidsvoorwaarden.

Prettig geregeld

Wij gaan graag een duurzame relatie met jou aan en daar horen goede arbeidsvoorwaarden bij. We vinden een goede balans van werk en privé erg belangrijk. Zo werken wij flexibel en is een fulltime dienstverband maximaal 36 uur per week. Werktijden en -dagen zijn in overleg flexibel in te delen. Ook hebben wij oog voor jou als mens. Jouw ambities, welzijn en ontwikkeling zijn belangrijk voor ons.

Bij Zaanstad zit je goed

Naast salaris krijg je de vrijheid en voorzieningen om je werk te doen zoals dat voor jou het beste werkt.

17,05% IKB boven je salaris

Hybride werken

Goede pensioenregeling

Flexibiliteit in werktijden- en dagen

Korting op zorgverzekering

Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof

Salaris

Samen met jouw toekomstige leidinggevende maak je afspraken over het salaris. Onze functies zijn gekoppeld aan salarisschalen. Elke schaal bestaat uit 11 niveaus (periodieken). Zolang het maximum van de schaal nog niet is bereikt, vindt er bij een positieve beoordeling, elk jaar een periodieke verhoging plaats. Ben je benieuwd naar onze schalen? Lees meer over de salarisschalen. Bekijk ook eens de CAO gemeenten voor een indruk van de toekomstige salarissen.

Individueel Keuzebudget (IKB)

Naast je salaris bieden we je graag nog meer, namelijk een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB is maar liefst 17,05% van je salaris! Het is onder andere opgebouwd uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt jouw IKB (maandelijks) laten uitbetalen of besteden aan bijvoorbeeld verlof, studie (als deze niet door ons vergoed wordt), fiscaal woon- en werkverkeer of een fietsregeling.

Verlof voor vrije tijd

Voldoende vrije tijd is belangrijk naast je werk: hoe leuk en uitdagend dat ook bij ons is.
Je krijgt van ons 194,4 uur per jaar verlof bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Verder is het mogelijk om per jaar maximaal 187 verlofuren te kopen of 72 uur te verkopen (op fulltime basis). Je kunt je bovenwettelijke verlofuren opsparen, zodat je die later op kunt nemen als jou dat goed uit komt. Bijvoorbeeld in een bepaalde loopbaanfase of bij specifieke privé-werkomstandigheden. De gespaarde uren mag je meenemen zo lang als je in dienst bent.

Ouderschapsverlof

Het ouderschapsverlof is gedeeltelijk betaald. Je hebt recht op maximaal 26 keer jouw formele arbeidsduur per week ouderschapsverlof. Op basis van de cao wordt het ouderschapsverlof, naast het wettelijk betaalde ouderschapverlof, voor de helft voor minimaal 50% doorbetaald. Hoe hoog de salarisdoorbetaling precies is, hangt af van je salaris.

Hybride werken

Rustig werken vanuit huis of juist de verbinding zoeken met collega’s op kantoor? Het kan allebei. Wij gaan hier flexibel mee om. Zaanstad zorgt er voor dat jij je werkzaamheden goed in je eigen huis goed kunt uitvoeren. Wij zorgen voor een:

  • laptop
  • mobiele telefoon
  • een bureaustoel en computerbeeldscherm in bruikleen (na toetsing)
  • een thuiswerkvergoeding van €3 netto per dag

Reiskosten

Gemeente Zaanstad vindt duurzaamheid belangrijk. Ook als het gaat om reizen naar het werk. Daarom bieden we jou op de dagen dat je naar het werk reist:

  • voor gereisde kilometers met het OV tussen de 10 en 40 kilometer (enkele reis) € 0,10 netto vergoeding en €0,13 fiscale uitruil via het IKB per kilometer 
  • €0,23 fiscale uitruil via het IKB voor de overige kilometers met het OV (onder de 10 en boven de 40 kilometer)
  • €0,23 fiscale uitruil via het IKB per kilometer bij andere manieren van reizen (bijvoorbeeld met de auto/fiets/lopend)

Pensioen

Ook zorgen wij voor later. De pensioenvoorziening van de gemeente Zaanstad is ondergebracht bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Bezoek de website van het ABP voor meer informatie .

Collectiviteitskorting ziektekostenverzekering

Alle medewerkers in vast en tijdelijk dienstverband krijgen bij een aantal ziektekostenverzekeraars een collectiviteitskorting op de verzekering. Daarnaast ontvangt iedere medewerker jaarlijks een extra vergoeding voor de kosten van de zorgverzekering. Het maakt voor de vergoeding niet uit bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent.  Deze vergoeding wordt ieder jaar in december uitbetaald:

  • functies tot en met schaal 6 €296
  • functies vanaf schaal 6 €168

Opleidingsmogelijkheden

Wij vinden ontwikkeling van jou én onze gemeente erg belangrijk. Daarom investeren wij graag in elkaar. Samen met je leidinggevende maak je afspraken over jouw persoonlijke ontwikkeling. We vergoeden, in overleg, opleidingen rondom duurzame inzetbaarheid volledig. Zo kan je jouw nieuwe kennis inzetten om Zaanstad nog mooier te maken!

Stilte-/gebedsruimte en kolfruimte

Er is zowel een kolfruimte als een stilte-/gebedsruimte aanwezig. Wij geven de ruimte om in een rustige omgeving te kunnen bidden, te mediteren of te kolven.