Handhaving

Wil jij als Buitengewoon Opsporingsambtenaar hét visitekaartje zijn van ons mooie Zaanstad en zorgen voor een veilige en prettige leefomgeving?  

De afdeling Straattoezicht 

Als BOA ben jij onderdeel van de afdeling Straattoezicht. Onze BOA’s houden zich samen voornamelijk bezig met toezicht en handhaving van de openbare ruimte. Samen zorgen zij voor een veilige en prettige leefomgeving in onze gemeente. 







De BOA’s houden zich onder andere bezig met toezicht op groepen (jeugdoverlast), vandalisme, drank- en drugsgebruik in de openbare ruimte, de wijze waarop inwoners met hun afval omgaan, het controleren van de marktkooplui en het fout parkeren van voertuigen en fietsen. Met name de APV en parkeren zijn belangrijke punten binnen deze afdeling. De sector is volop in ontwikkeling en dat brengt veranderingen met zich mee. De aanpak van jeugdoverlast is, mede door de ontwikkeling van de Nationale Politie, voor de gemeente een belangrijk speerpunt geworden.

Het team

Onze 45 collega’s werken nauw samen. Loyaliteit en collegialiteit is erg belangrijk. Er wordt intensief samengewerkt, ook met de ketenpartners. Je maakt onderdeel uit van een dynamisch team die voor elkaar klaar staat. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen, jezelf te ontwikkelen en er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden.    

Mandy Vellinga, BOA: ''We hebben een heel divers team. Het is heel leuk. Je krijgt hier ook echt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, fouten te maken, daar van te leren en met z’n allen als team te groeien.










Meer weten? Lees hier het hele verhaal van Mandy.

Lees verder







Kennismaken met onze collega's?


Anwar Krim, BOA: ''Hier word je gewaardeerd als jij je uit en beschermend opstelt naar je collega’s toe, alsmede naar de inwoners. Het werk is hier fijner en net zo divers als bij een andere grote stad. Wanneer je initiatief toont word je ondersteund door collega’s en zij bieden makkelijk hulp aan. Iedereen helpt elkaar en samen voer je het werk uit. Daarnaast is het in elk opzicht een fijne gemeente om in te werken. De mensen op straat spreken waardering uit als je met ze in gesprek gaat en die ruimte is er ook. Wij gaan namelijk regelmatig de wijken in om gesprekken aan te knopen. Al met al een fijne gemeente die nog volop in ontwikkeling is.''

Nieuwsgierig naar het hele verhaal van Anwar?

Lees verder

Michelle van Duijn, BOA:  ''Wat ik het leukste vind aan mijn werk, is zichtbaar zijn in de wijk en het contact opzoeken met de burgers. Zo kan ik luisteren naar hun input over de wijken en kunnen we gezamenlijk kijken naar een gepaste oplossing voor de problemen. Hierbij heb ik ook veel contact met de ketenpartners om te kijken/uit te zoeken welke partners ik waarvoor nodig heb. Ook vind ik het leuk dat ik altijd kan leren van mijn vak en dat door kan geven aan nieuwe collega's.

Benieuwd naar het hele verhaal van Michelle?

Lees verder

 

Vacatures

Werken bij Zaanstad is waanzinnig interessant! De stad is flink aan het groeien en dat brengt vele uitdagingen met zich mee. Om onze ambities waar te kunnen maken hebben wij al het beschikbare talent nodig. Daarom gaan wij de komende periode extra werven voor nieuwe BOA's!

Wil jij deel uit maken van ons dynamisch team? Bekijk dan hier onze vacature!

BOA

Binnen 5 werkdagen na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je een reactie terug van ons of je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Elke donderdagochtend houden wij sollicitatiegesprekken. 

Wil je meer weten? Dat kan! Bel of app dan met Sebastiaan Westenberg (Afdelingshoofd Operationele Regie) via 06-52098328. Hij vertelt je graag meer!

Volg ons ook op Instagram & Facebook!

Volg jij ons al? Bekijk hier de Instagrampagina en Facebookpagina van Handhaving Zaanstad. Onze (jeugd)boa’s laten hier zien waar zij dagelijks mee bezig zijn! 


















Hoe werkt handhaving in Zaanstad?

Wat doen de BOA's allemaal voor werkzaamheden? Bekijk dan eens dit filmpje of onze andere filmpjes. 


Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit?


Jennifer Langevoort, BOA: ''Wij hebben twee diensten. Een ochtenddienst (7.00 uur tot 15.30 uur) en een avonddienst (15.00 uur tot 23.30 uur). Het begin van de dienst begin je altijd met een briefing. In deze briefing worden de volgende dingen gedeeld:

  • Koppelindeling
  • Werktaken
  • Bijzonderheden
  • Pauzetijden

 Na de briefing gaat iedereen naar buiten en doe je daar je werkzaamheden op straat. Dit verschilt per dag wat je tegenkomt of wat voor meldingen je krijgt. Aan het einde van de dag kom je weer bij elkaar om te debriefen. Hierin moet je je bijzonderheden van de dag vermelden en kunnen we erover praten''.

Benieuwd naar het hele verhaal van Jennifer?

Lees verder

 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl