Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Iedere vacature is anders. Procedures organiseren wij zoveel mogelijk op maat. Hoe? Dat lees je op deze pagina.

Sollicitatiegesprekken

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke kennismaking. De sollicitatiegesprekken voeren wij het liefst op het stadhuis of op één van onze andere werklocaties in de stad. Zo krijg jij de kans om alvast de sfeer te proeven en je toekomstige collega’s te ontmoeten.  

Over het algemeen voeren wij één of twee sollicitatiegesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek. In de vacaturetekst vind je, in de meeste gevallen, de gespreksdata terug, zodat je de tijd alvast kunt reserveren in je eigen agenda. Jouw recruiter overlegt altijd met jou welk moment het beste uitkomt.

Na afloop van het sollicitatiegesprek geven wij jou altijd een terugkoppeling met een toelichting waarom wij wel of niet voor jou kiezen. Ook wordt je geïnformeerd over het vervolg van de procedure. Zo kunnen wij om een referentie vragen of een assessment afnemen. Heb jij daar vragen over? Neem gerust contact op met de recruiter.

Verklaring Omtrent Gedrag & Ambtseed

Integriteit is een belangrijke (voor)waarde voor iedereen die werkt in de publieke sector. We verwachten dat iedere medewerker beschikt over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je hier meer informatie over.  

Alle medewerkers van Zaanstad leggen de ambtseed af. De ambtseed en de VOG maken deel uit van ons integriteitsbeleid.