Werkvoorbereider Civiele Techniek

Chadia Achgare

Werkzaam bij het Zaanse Ingenieursbureau als Werkvoorbereider Civiel. Begonnen in 2016 en na anderhalf jaar een tussenstap te hebben gemaakt bij een andere werkgever, is zij toch weer terug bij Zaanstad.

Wat doe je?

Ik bereid integrale projecten voor binnen de civiele techniek. Ik werk met name de technische ontwerpen voor de openbare ruimte uit. Ik ben bezig met het project vanaf de schetsfase tot de uitvoeringfase. Bij het maken van een uitvoeringstekening en het opstellen van een bestek, breng ik vaak mijn civiel technische kennis in. Dat blijft altijd spannend, want ik ben bezig met een deel van de openbare ruimte die je niet ziet. Denk bijvoorbeeld aan alles wat onder de straat ligt: het rioolwerk, kabels en leidingen en dan ook rekening houden met type grond.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De leukste fase van het project is de uitvoeringsfase. Je denkt dan namelijk dat je klaar bent met je werk, maar dat is vaak niet het geval. Er moet soms toch iets gewijzigd worden, daar leer ik enorm van. In deze fase zie ik het resultaat van mijn voorbereiding binnen het project. Dat geeft me veel energie.

Het grappige van deze fase is wanneer ik langs ga bij de uitvoering. De aannemers kijken dan verbaast naar mij en denken bijvoorbeeld dat ik verdwaald ben. Maar logisch, ze zijn het niet zo gewend dat een vrouw met civieltechnische kennis naar het werk komt kijken of het wel uitgevoerd wordt conform haar tekening. Dit geeft me juist een trots gevoel.

Waarom Zaanstad?

Binnen het Ingenieursbureau, voel ik me thuis. Er heerst een gezellige sfeer tussen de collega’s. Daarnaast biedt Zaanstad je mogelijkheden om door te groeien. Het oppakken van het totaalpakket van de werkzaamheden binnen de diverse projecten vind ik het leukste wat er is. Dat doen we gezamenlijk met het projectteam. Daarnaast is er binnen het Ingenieursbureau veel vakkennis aanwezig en wordt er professioneel gewerkt. Hierdoor kan ik mijn kennis verbreden.