Werken bij Zaanstad

Prachtig werk bij een ambitieuze organisatie!

Wil jij ook jouw kennis en kwaliteiten inzetten bij Zaanstad? Graag stellen we ons aan je voor.

Al eeuwenlang, met z’n allen, volop in ontwikkeling

Zaanstad is al eeuwenlang in ontwikkeling; van molens, de Zaan tot maakindustrie, van kleine kernen tot grote stad. Altijd zijn er Zaanse Helden opgestaan die het lef hadden nieuwe wegen in te slaan die hebben geleid tot groei. 

Stad voor iedereen

Als gemeentelijke organisatie willen we dat iedereen die hier woont, werkt, leert en recreëert op een prettige en gezonde manier van die groei moet kunnen profiteren. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is dat iedereen in onze stad moet kunnen zijn wie die wil zijn. Alleen dan komt ieders bijzondere talent tot z’n recht en dat komt onze mooie en kleurrijke stad uitsluitend maar te goede. 

Dat maken we mogelijk door ons samen met de mensen en partijen in de stad in te zetten om daarvoor een omgeving te creëren; een veilige woning, een fijne buurt en buren, werk dat past, een inkomen, faciliteiten die de gezondheid versterken. Daarom letten we er bij het ontwikkelen van de stad op dat dit op een verantwoorde en duurzame manier gebeurt zodat de inwoners van Zaanstad centraal staan.

Dat lukt alleen als we weten wat er speelt en de mensen en partijen in de stad kennen, weten wat zij nodig hebben, waar ze tegenaan lopen. Zodat we die signalen mee kunnen nemen bij de keuzes die we maken. Want we moeten ook realistisch zijn. Soms zijn de belangen van de betrokkenen voor en met wie we dit doen, niet dezelfde. Onze oplossingen kunnen daarom nooit voor iedereen hetzelfde zijn. Ook omdat onze financiële middelen beperkt zijn. We zoeken oplossingen die nu en straks de meeste individuele én collectieve waarde opleveren en die zijn gericht op mensen die wat extra steun kunnen gebruiken. De generatie van morgen verdient daarbij altijd onze onverdeelde aandacht en support.

Samen naar de toekomst 

We moeten kunnen leren; leren van de mensen, van de oplossingen. Er is geen fout, er is alleen beter. Dat betekent dat de mensen die bij ons werken het lef hebben om onorthodoxe keuzes te maken en nieuwe wegen te bewandelen omdat de ontwikkelingen van de stad dit soms vragen. Mensen die vertrouwen op de deskundigheid van zichzelf en anderen én het vertrouwen van anderen verdienen en behouden. En die ruimte geven aan anderen om mee te werken aan de stad die we willen zijn en die juist voor die bijdrage hun waardering uitspreken. Het zijn dus ook nieuwsgierige mensen die de kennis die zij opdoen met elkaar delen, zodat dit ten goede komt aan de stad. 

Op deze manier werken we elke dag aan de opgaven die de stad ons stelt. En elke dag geven we het voorbeeld van hoe wij vinden dat mensen met elkaar moeten omgaan in onze stad. Samen creëren we een stad van nieuwe Zaanse Helden. 

Dit is een afbeelding met winkelende mensen in Zaanstad

Dit is een afbeelding met een molen en een waterlocatie in Zaanstad

Dit is een afbeelding met Sinterklaas en diverse mensen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl