Eva Retra

Van stagiaire naar young professional. Eva krijgt de kans om na haar stage op de HR afdeling te blijven werken.

Hoe ervaar je het als stagiaire bij Zaanstad?

Bij mij is het een leuk verhaal. Tijdens het 3e jaar van mijn hbo-opleiding HRM begon ik aan mijn stage bij gemeente Zaanstad. Ik liep stage bij het recruitmentteam en ik deed onderzoek naar de interne doorstroom binnen de gemeente. Mijn stageperiode heb ik als erg positief ervaren. Ik heb lieve collega’s ontmoet en ik heb veel van ze mogen leren.

Na mijn stage werd ik benaderd of ik 16 uur per week wilde blijven werken voor de gemeente als medewerker Inhuurdesk. Inmiddels zat ik in het vierde jaar van mijn opleiding en heb ik ervoor gekozen om ook mijn afstudeerstage bij Zaanstad te lopen. Tijdens mijn afstudeerstage doe ik onderzoek naar referral recruitment. Naast mijn afstudeerstage werk ik 8 uur per week voor het recruitmentteam.

Ik ervaar het dus als stagiaire erg positief. Ik krijg veel verantwoordelijkheden en kan laten zien waar ik goed in ben. Dit wordt dan ook beloond. Ik mag na mijn afstudeerstage blijven werken voor de gemeente. Voor 32 uur per week als medewerker recruitment.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

Tot nu toe heb ik erg veel geleerd bij de gemeente zoals: omgaan met stakeholders, omgaan met verschillende belangen en tegenslagen. Hiernaast heb ik geleerd om mijn eigen communicatievaardigheden te verbeteren en te gebruiken binnen de organisatie. Zo heb ik mijn schriftelijke vaardigheden verbeterd om beter teksten te schrijven voor mijn onderzoek, maar ook voor vacatureteksten.  

Waarom wil jij blijven werken bij Zaanstad?

Ik ben zelf benaderd om te blijven werken voor de gemeente. Zo ben ik er een beetje ingerold. Maar zelf wilde ik ook erg graag bij de gemeente blijven, omdat het een fijne werkgever is, er fijne collega’s werken, de organisatie goed bij me past en er veel te leren is.

Heb je tips voor toekomstige stagiairs?

Ga naar de organisatie toe, laat jezelf zien. Laat zien wat je in huis hebt. Sta open voor alle feedback die je kan krijgen. Maar vergeet ook niet om dingen te leren, fouten maken mag en het is juist belangrijk om alles mee te nemen tijdens je stage. Ga ervoor en laat je niks in de weg staan.