Het Zaanse Ingenieursbureau

Ruim 200 projecten, groot én klein. Je kunt het zo gek niet bedenken of het Ingenieursbureau ondersteunt bij initiatief tot oplevering. Nieuwsgierig naar het werk en de collega’s? Lees en kijk verder!

Werken aan de toekomst van Zaanstad

Met passie voor techniek en projecten bouwen we mee aan een leefbare en veilige stad die voldoet aan de eisen van haar gebruikers. In Zaanstad voeren wij projecten uit van A-Z. Door de korte lijnen, zit je al snel aan tafel met degene die beslissingen nemen. Hierdoor heb je veel ruimte, invloed én grip op de resultaten van jouw projecten.

Een club waar jij bij wilt horen!

Samen delen we een passie voor de stad. Een team met veel kennis. Collega’s blijven, mede door de doorgroeimogelijkheden en goede werksfeer, lang werken bij het Ingenieursbureau. Je kunt daardoor een band met elkaar opbouwen. Niet onbelangrijk: lol! Lachen op de werkvloer gebeurt dagelijks en dat vinden wij ook belangrijk. Onze onvergetelijke afdelingsuitjes wil je zeker niet missen! Er zijn zelfs al diverse collega’s teruggekomen waarbij het elders toch niet zo goed beviel als in Zaanstad.

Vacatures

Liever eerst kennismaken?

Ben jij je nog aan het oriënteren of wil je eerst kennismaken voordat je gaat solliciteren? Meld je dan aan voor een informele kennismaking. Of neem contact op met Ramona Iannotti, Corporate Recruiter, via 06-58002221.

Chadia Achgare

Werkvoorbereider Civiele Techniek

“Binnen het Ingenieursbureau voel ik me thuis. Er heerst een gezellige sfeer tussen de collega’s. Daarnaast biedt Zaanstad je mogelijkheden om door te groeien”.

Jelger Gouw

Teamleider Projectleiding

Mensen maken het verschil, waardoor er mooie relaties ontstaan als je ook de mens achter de collega’s beter leert kennen. We zijn bouwers, behalen resultaten, maar hebben ook oog voor elkaar“.

Iwan van Straalen

Projectleider Groen

Gezamenlijk met beheerders, ontwerpers en bewoners probeer je tot een goed gedragen ontwerp te komen”.

Alle expertise in huis

De afdeling bestaat uit 85 betrokken professionals (o.a. in de rol van verkeerskundig ontwerper, tekenaar, werkvoorbereider, toezichthouder, directievoerder en projectleider). Ook is het mogelijk om vakexpertise van andere afdeling in te zetten, zoals bij het inwinnen van juridisch advies. Nieuwsgierig wat de verschillende teams doen? Bekijk het hieronder.

Projectleiding

20 projectleiders voeren de regie over diverse projecten, van de herinrichting van een wijk tot aan het aanleggen van een speeltuin. Het Ingenieursbureau heeft voldoende ervaring om ook de grotere en complexe projecten met eigen medewerkers uit te werken en aan te sturen.

Werkvoorbereiding

De werkvoorbereiders coördineren projecten voornamelijk in het voortraject. Ze houden zich bezig met werktekeningen maken, controleren en aanpassen. Ook bepalen ze de meest effectieve werkmethodes. Werkvoorbereiders maken calculaties, verzorgen bestellingen, stellen deelschema’s op en bewaken de projectplanningen.

Directievoering

De directievoerders vertegenwoordigen de gemeente op locatie en begeleiden de projecten. Dit gebeurt vanaf de aanvang van de werkzaamheden op de werklocatie (bouwplaats) tot en met de aanvaarding van het project en de overdracht naar de beheerder.

Toezichthouders

Onze toezichthouders houden toezicht tijdens het werk op locatie. Zij kijken bijvoorbeeld of wet- en regelgeving wordt nageleefd maar waarborgen ook de kwaliteit. Op locatie zijn zij het eerste aanspreekpunt voor de aannemers, maar ook voor inwoners of ondernemers.

Verkeerskundigen

Onze verkeerskundigen houden zich bezig met het onderzoeken en oplossen van problemen op het gebied van logistiek, verkeersveiligheid, vervoer en ruimtelijke ordening.

Bouwkunde

Een nieuw zwembad, een topsporthal, de renovatie van schoolgebouwen en de verbouwing van de sociaal wijkteams zijn voorbeelden van projecten waar team Bouwkunde zich mee bezig houdt.

Inkoop – GWW

Jaarlijks besteden wij enorm veel werk uit, stellen contracten op en maken afspraken. Onze adviseur aanbesteding- en leveranciersmanagement begeleidt de aanbesteding van elk project en ziet toe op de contracten en afspraken die worden gemaakt. Nationale en Europese opdrachten worden gepubliceerd op TenderNed. Wij besteden voornamelijk aan op basis van EMVI, omdat wij streven naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Ondergrondse Infra

In Zaanstad gaat er op het gebied van de ondergrondse infrastructuur veel gebeuren door o.a. de enorme woningbouwopgave en de energietransitie. We moeten “van het gas af” en meer energie vanuit zon, wind en aardwarmte gebruiken. Maar denk ook aan de aanleg van een 5G netwerk en het glasvezelnetwerk, meer elektrisch vervoer (incl. aanleg van laadpalen) en de komst van de nieuwe omgevingswet. Het Ingenieursbureau zal zowel op tactisch als strategisch niveau bijdragen aan deze ontwikkelingen.

Burgerparticipatie

Burgerparticipatie is een belangrijk onderdeel van het werk binnen het Ingenieursbureau. Vanwege de impact die onze projecten hebben, is het van groot belang dat inwoners op tijd en voldoende betrokken worden. Zij zijn immers de gebruikers van de openbare ruimte. Wij maken dan ook graag gebruik van hun kennis. Bij de meeste projecten betrekken we inwoners al voor de ontwerpfase. Dit levert ons veel informatie op.

Ondersteuning

Team ondersteuning: de rots in de branding! Zij maken het werk van de collega’s gemakkelijker. Zij faciliteren de projectleiders op verschillende momenten in alle lopende projecten.

Ook zorgen zij voor de administratieve bedrijfsvoering van het Ingenieursbureau, begeleiden ze aanbestedingsprocessen en dragen ze zorg voor de communicatie richting de inwoners.

Jij bepaalt je werkweek

Werk je voor het Ingenieursbureau, dan werk je niet alleen vanuit ons prachtige stadhuis maar ben je ook in de stad te vinden. Op diverse locaties, bij de lopende projecten. Ben je toezichthouder? Dan zal je vaker vanuit verschillende locaties werken dan als werkvoorbereider. Wij bieden jou in ieder geval flexibiliteit. Ook thuiswerken is (afhankelijk van je functie) mogelijk en wordt goed gefaciliteerd.

Lopende projecten

Meer weten over de projecten waar de collega’s van het Ingenieursbureau aan werken?